JBGG geeft jongeren Dordtglossy cadeau (video)

Puntuit   07 mei 2019 | tekst Puntuitredactie, beeld JBGG
Schermafbeelding 2019-05-07 om 16

De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten presenteerde maandag een glossy uit over de Dordtse Leerregels, onder de naam ‘Contrast’. In deze glossy wordt de inhoud van Dordt op een eigentijdse manier aan jongeren doorgegeven.

Maandag was het exact vierhonderd jaar geleden dat de Dordtse Leerregels voor het eerst aan het publiek werden voorgelezen. Voor de JBGG is deze datum aanleiding om een glossy uit te geven over Dordt.

“Het zou me veel waard zijn als het muffe, stoffige imago er voor jongeren vanaf gaat”, zegt ds. G.J. van Aalst in de glossy. Door deze uitgave geeft de Jeugdbond het goud van de belijdenis van Dordt door aan jongeren van nu. Naast het interview met ds. Van Aalst worden de Dordtse Leerregels uitgelegd door drie godsdienstdocenten.

In de glossy is veel ruimte voor jongeren. Tijdens een speciale avond in Amersfoort dachten jongeren samen na over Dordt. Een reportage staat in de glossy. Drie jongeren uit Dordrecht maakten een ‘cityguide’ en jongeren konden het mooiste citaat uit de Dordtse Leerregels als handlettering insturen.

Dankzij donateurs is het mogelijk dat deze glossy verspreid wordt aan alle huishoudens binnen de Gereformeerde Gemeenten. De glossy verschijnt in een oplage van 34.000.

 

Downloads

Terug naar nieuwsoverzicht geloof