Geralynn en Janoe in China: na een dag missen we onze westerse onze luxe al

Puntuit   25 jul. 2018 | tekst en beeld Geralynn en Janoe Versluis
IMG_5544
IMG_5535
IMG_5541
IMG_5545
IMG_5546
IMG_5547
IMG_5548
IMG_5550

Na een lange voorbereiding is het eindelijk zover. De reis naar gaat China en Taiwan gaat beginnen! Rond kwart over vijf vertrekken we richting Amsterdam. Daar aangekomen nemen we nog afscheid van onze familie die ons uit komt zwaaien. Dan is het toch echt tijd om naar de juiste gate te gaan.

Het vliegen is een lange zit. Tussendoor krijgen we allerlei Chinees eten voorgeschoteld en lopen we regelmatig rondjes. Na twaalf uur vliegen horen we: ""We are landing to Guangzhou." Eindelijk! Na een voorspoedige reis zijn we aankomen op het vliegveld van Guangzhou, waar een gids ervoor zorgt dat we naar ons hotel worden gebracht. Eenmaal aangekomen bij het hotel pakt een 'kofferboy' onze koffers en brengt ze bij de juiste kamer. Binnen wacht ons een leuk welkom. Een grote kakkerlak grijnst ons aan vanaf de muur. Direct roepen we een medewerker die ons snel afhelpt van onze niet-welkome gast.

's Middags besluiten we ons even te oriënteren. We kijken onze ogen uit! Wat een armoede heerst er in dit gebied! Veel straatverkopers zitten op een krukje en stallen hun koopwaar uit. Hygiëne speelt hier een hele andere rol dan in Nederland. De andijvie wordt vanaf de grond in zakken gedaan en ook kippenpootjes worden op de grond gelegd en vervolgens verpakt. Het valt op dat de verkopers voor in hun winkel liggen of zitten.

's Avonds kiezen we ervoor een hapje te eten in het hotel. We zijn er wel achter gekomen dat de bevolking nauwelijks Engels spreekt. Wanneer we eindelijk een keus hebben gemaakt wordt er tenslotte maar voor een persoon eten gebracht. Oeps, daar zitten we dan met één schaaltje friet en vijf blikjes cola. 'Eerlijk zullen we alles samen delen' geldt ook hier weer. De kwaliteit van het eten is niet geweldig, dus gaan we zonder complete maaltijd weg. Dat gaat nog wat worden, na een dag in dit land missen we onze westerse luxe al. Wat een Eye-opener!

Geralynn (18) en Janoe (15) Versluis horen bij de tien jongeren die deze zomer vloggen en bloggen over hun vakantie voor Puntuit. Ze komen uit Werkendam en zijn voor een rootsreis in China en Taiwan. Geralynn volgt de opleiding tot onderwijsassistent en Janoe zit in het derde jaar van haar vwo-opleiding.

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "De tien vakantievloggers en bloggers van Puntuit"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland