Happietaria Nijmegen in nood: nog geen pand

Puntuit   10 jan. 2018 | Puntuitredactie, beeld Happietaria Nijmegen
Managementteam Happietaria Nijmegen

Happietaria Nijmegen zit behoorlijk in de rats. Het pop-up restaurant, dat dit jaar geld wil ophalen voor Eritrese vluchtelingen in EthiopiŽ, heeft een probleem: er is geen pand!

De studenten hopen op 14 februari hun restaurant te openen (zie bovenstaande promovideo), maar zonder locatie zal dit niet gaan lukken. Het managementteam is ten einde raad en roept iedereen in regio Nijmegen op mee te zoeken naar een geschikte horecabestemming.

Hoopvol

Pandcoördinator Marije Trompetter vertelt: “Samen met mijn commissie heb ik in het afgelopen half jaar meer dan 60 panden benaderd, maar helaas zonder resultaat. Desondanks blijven we hoopvol. Met de hulp van anderen moet het gewoon gaan lukken!”

Dit voorjaar hoopt Happietaria Nijmegen voor de 10e keer een maand open te gaan. In 2016 was de laatste editie. Toen werd er op ‘de Boot’ aan de Waalkade meer dan 30.000 euro opgehaald tegen de armoede in Noord-India. Het project wordt, zoals elk jaar, ook deze keer vrijwillig gerund door een groep leden van christelijke studentenverenigingen in Nijmegen.

Videoreportage

Puntuit maakte in 2016 nog een (video)reportage bij de Happietaria in Nijmegen:

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland

Renske

11 januari 2018

Hebben jullie scholen met een horeca-afdeling geprobeerd? ROC of Praktijkschool?