Len-Marie over..... vijf puntjes

Puntuit   18 jun. 2018 | tekst Len-Marie Boele, beeld Pixabay
smiley-2979107_1920

“Het volk was de macht van de absolute vorsten zat en kwam in opstand.” Ik luister aandachtig. Af en toe kijk ik op de PowerPoint achter de leraar. Geschiedenis is leuk! Mijn gedachten dwalen een beetje af. Maar nee, toen zag ik het.

Een gevoel van ergernis bekroop mij. Hoe is het mogelijk? Hoe haalt hij het in zijn hoofd? Er stonden vijf puntjes als beletselteken.....! Vijf puntjes! Zie je het al voor je? Vijf van die lelijke spinnenkoppen. Was het toetsenbord kapot? Was hij moe toen hij de PowerPoint maakte? Heeft hij dyslexie en ben ik de eerste die dit ontdek? Een vriendin van me zou vast zeggen: Veel vragen maar geen antwoorden.

Hoe komt het toch dat zoveel mensen meer dan drie puntjes typen? Moet ik dan toch eindelijk m’n broer gelijk geven? Hij beweert dat taal slechts een communicatiemiddel is. Ik erger me vast te snel. Die paar puntjes maken niets uit. Mogelijk is het een negatieve karaktertrek. Pas maakte ik een karaktertest en mijn negatieve eigenschap was koppigheid. Wil ik gewoon niet van mijn standpunt af dat je drie puntjes hoort te schrijven?

“Het gevolg van al deze opstanden was de Franse revolutie.” En… toen had ik het antwoord. Mijn leraar was gewoon superrevolutionair met zijn vijf puntjes.

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Alles van het Puntuitpanel 2018"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland