Luna van Leeuwen (14) wint Koninklijk Concertgebouw Concours

Puntuit   18 jun. 2018 | tekst Muziekredactie RD, beeld Milagro Elstak
Luna-van-Leeuwen-wint-KCC-2018-Middel-Milagro-Elstak-DSC

De 14-jarige Luna van Leeuwen heeft het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018 gewonnen.

Dat meldt het Koninklijk Concertgebouw. De 14-jarige violiste won het concours voor solisten van 9 tot 14 jaar.

De finale van de tiende editie van het concours vond zondagmiddag plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Luna ontving uit handen van dirigent Jan Willem de Vriend een trofee en een geldbedrag van 1000 euro ten behoeve van haar muzikale ontwikkeling. Uit het juryrapport: „Met haar poëtische spel en zeer evenwichtige presentatie wist Luna de jury te overtuigen.”

Luna werd op haar 7e toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij les kreeg bij Koosje van Haeringen. In 2017 zette ze haar studie voort bij Stephan Picard, eerst in Den Haag en vanaf 2018 in Berlijn. Daarnaast heeft ze masterclasses gevolgd bij Coosje Wijzenbeek, Emmy Verhey en Simone Lamsma.

Luna won al diverse prijzen, waaronder de eerste prijs van het Nederlands Vioolconcours in 2016 (categorie Iordens) en de tweede prijs en de publieksprijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours (2017). Binnenkort soleert Luna in het Eerste vioolconcert van Max Bruch met de Real Filharmonia de Galicia.

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland