Meld je aan voor het Puntuitpanel

Puntuit   05 jan. 2018 | tekst Puntuitredactie, beeld Klomp Creative
panel

Geef je graag je mening over nieuwsonderwerpen, boeken of producten? Vind je het leuk om mee te denken met de Puntuitredactie? Dan is het jongerenpanel van Puntuit écht iets voor jou.

Hé jij, panellid in spe, op deze manier laat ik je weten waarom jij je op moet geven voor het Puntuitpanel 2018. Het afgelopen jaar heb ik als panellid van alles mogen doen. Voor de schrijvers onder jullie is er in het panel genoeg ruimte. Columns mag je schrijven, geheel vanuit je zelf. Natuurlijk met wat regeltjes, maar de onderwerpen en de uitwerking zijn aan jullie. Ik vond het erg gaaf om deze ervaring op te doen met zo’n groep jongeren!
Groetjes, Marc-Jan


Voor ons team van 2017, Wessel, Maarten, Arinda, Joanne, Marc-Jan, Bernice, Elvira en Corline, zit het erop. Meld je aan voor het Puntuitpanel 2018 en misschien ben jij een van de jongeren die hen opvolgen.

Als panellid van Puntuit doe je van alles en nog wat. Zo testten de panelleden van 2017 een virtualreality¬bril, beoordeelden ze (jeugd)-boeken en dachten ze mee met de redactie van Puntuit over artikelen en onderwerpen.

Wat kun jíj zoal gaan doen als panellid? Een paar zaken op een rij:
1. Een nieuw (jongeren)boek lezen en daar je mening over geven.
2. Een (nieuw) product testen en beoordelen.
3. Leuke/handige apps opzoeken en recenseren.
4. Je visie geven op een nieuwsonderwerp.
5. Meedenken met de redactie over onderwerpen voor artikelen en video’s.
6. Een column schrijven.
7. Naar een event gaan (gratis) en daar verslag van doen.

De redactie vindt het belangrijk dat je zelf initiatief toont. Heb je iets leuks gezien of gehoord in je omgeving en denk je dat andere jongeren dat ook interessant vinden? Tip ons dan. Wie weet gaat de redactie –of ga jijzelf– ermee aan de slag!

Wat je verder moet weten: je bent panellid voor één jaar. Lezen of testen doe je doorgaans gewoon thuis. Maar af en toe mag je op onze kosten op pad om ergens verslag van te doen.

Wil je deelnemen aan dit panel en ben je tussen de 12 en de 25 jaar oud? Stuur uiterlijk 25 januari een mail met je naam, leeftijd en contactgegevens naar info@puntuit.nl of app de redactie op 06-57357435. Vertel ook kort iets over jezelf. Wat zijn je hobby’s? In welke klas zit je en op welke school? Of werk je al, en zo ja, waar? Verder wil de redactie weten waarom je panellid wilt worden.

De redactie laat je persoonlijk weten of je gekozen bent voor het panel.


 

Hoi nieuw Puntuitpanellid, ik heb goed nieuws want vanaf nu kun jij je opgeven voor het panel van 2018! Een unieke kans om het werk van een journalist te proeven. Je maakt plezier met de andere panelleden en zit met redacteuren rond de tafel om te vergaderen. Ook kun je lekker uit je dak gaan met het schrijven, want dat doe je veel en vaak. Uiteraard heb je de mogelijkheid om ideeën aan te dragen voor een eigen interview of iets dergelijks. Als ik jou was, zou ik me vanavond nog opgeven, want dit wil je niet missen! Weet dat ik met heel veel liefde mijn plekje aan je afsta. Ik heb enorm genoten en hoop dat jij dat ook zult doen.
Groetjes, Corline

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland