Nathalie en Rineke onafscheidelijk sinds groep 1

Puntuit   19 okt. 2018 | tekst en beeld Nathalie Paalman en Rineke van den Noort
RinekeNathalie

Vanaf groep 1 zijn Nathalie Paalman (22) en Rineke van den Noort (21) uit Rijssen beste vriendinnen. Ze kunnen serieus praten, maar ook uren de slappe lach hebben.

Wanneer en hoe is jullie vriendschap ontstaan?

"Onze vriendschap is ontstaan doordat wij vanaf de kleuterschool bij elkaar in de klas hebben gezeten. We waren al snel onafscheidelijk en speelden iedere dag met elkaar. De vriendschap kwam eigenlijk vanzelf."

Hoe ziet jullie vriendschap eruit?

"We spreken elkaar dagelijks via WhatsApp. Op zondag zitten we altijd samen in de Gereformeerde Gemeente van Rijssen-Zuid, op onze vaste plek: het tweepersoonsbankje op de galerij. We gaan samen naar jongerenavonden waar we andere vrienden ontmoeten en we houden ervan om actief bezig te zijn. Zoals zwemmen, sporten. Een gezellig dagje samen shoppen of een overnachting in een hotel hoort er ook helemaal bij."

Wat betekent jullie vriendschap voor jullie?

"Het betekent veel voor ons, wij kunnen samen alles delen en ons verhaal kwijt. Steunen elkaar door dik en dun. We kunnen lachen met elkaar maar ook serieuze gesprekken voeren. Dat dat allebei kan, vinden we belangrijk. We voelen elkaar aan als er wat aan de hand is, en helpen elkaar."

Wat maakt jullie vriendschap bijzonder/uniek? Waarom?

"We zijn al heel lang vriendinnen, al 18 jaar. Totdat onze wegen zich scheidden op de Fruytier zaten we bij elkaar in de klas. Rineke ging naar de havo en Nathalie naar het vmbo. Maar de pauzes hadden we dan om gezellig bij te kletsen. Inmiddels zijn we 9 jaar verder en werken we beiden in dezelfde sector: zorg en welzijn. Hierdoor begrijpen we elkaar en kunnen we praten over moeilijke dingen die we tegen komen in ons werk."

Welke mooie en moeilijke momenten hebben jullie samen meegemaakt? Kun je van beide een voorbeeld geven?

"Mooie momenten die onze vriendschap kenmerken zijn dat wij samen vaak lol hebben om de kleinste dingen. We hoeven elkaar nog maar aan te kijken en schieten dan in de lach, om vervolgens niet meer bij te komen van het lachen.

Een moeilijk moment was om gescheiden te worden aan het einde van de basisschool tijd. We zagen elkaar elke dag en spraken na schooltijd altijd af. Gelukkig is ons contact niet minder geworden op de Fruytier.

Een ander moeilijk moment was dat Rineke voor haar stage een halfjaar naar België ging. Ons contact kwam op een laag pitje te staan, maar we appten nog wel met elkaar. Toen ze terugkwam hebben we het halfjaar weer goed weten te maken door leuke dingen te doen. Zoals shoppen."

Wat is het leukste/grappigste dat je ooit samen hebt meegemaakt?

"Dat Nathalie op een zondag in de kerk uit haar rok is gescheurd voor de dienst. Ze bleef na die tijd gewoon zitten en wanneer wij elkaar aankeken schoten we weer in de lach. Om in de kerkdienst wel eerbiedig te blijven hebben we elkaar weinig tot niet aangekeken. 

En vroeger op de basisschool speelden we altijd samen. Rineke speelde dan weleens de strenge schooljuf. Ze werd boos op Nathalie omdat die haar werk niet afhad. Gelukkig kunnen we daar nu hartelijk om lachen."

Omschrijf je vriend/vriendin eens in een paar zinnen.

Nathalie: "Rineke is betrouwbaar, lief en een gezelligheidsmens. Ik kan met haar om de kleinste dingen lachen. Een betere vriendin dan zij kan ik me niet wensen."

Rineke: "Nathalie is eerlijk, betrouwbaar en spontaan. Ik kan alles met haar delen. We hebben de grootste lol samen maar ook over serieuze zaken kunnen we samen praten (religie, werk en privé). Ook is Nathalie echt iemand die gezelligheid met zich meebrengt, waardoor het nooit saai is met haar in de buurt."


Heb jij ook zo'n unieke vriendschap als Alinda en Emöke? Heb je je beste vriend/vriendin bijvoorbeeld op een bijzondere manier leren kennen, ben je beste vrienden met je broer/zus of een ander familielid bijvoorbeeld? Stuur een mailtje naar info@puntuit.nl of een appje naar 06-57357435.


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Serie: Vrienden voor het leven"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland