Ook Nederlandse Matt (16) doet aan klimaatspijbelen

Puntuit   06 sep. 2018 | Puntuitredactie, beeld Instagram
klimaatstaken

Klimaatspijbelen. In navolging van de Zweedse Greta staken ook verschillende Nederlandse scholieren voor een beter klimaat. In plaats van op school zit Matt Kanters (16) uit Boekel deze week op het Binnenhof in Den Haag.

Greta Thunberg (15) uit Zweden zit uit protest al twee weken voor het Zweedse parlementsgebouw. Ze wil dat dat het desastreuze klimaatbeleid in haar land gewijzigd wordt.

Solidair

"Wij doen hier nu precies hetzelfde, want wij vinden dat ook de Nederlandse regering veel te weinig doet. Wij willen graag laten zien dat we solidair zijn met haar", vertelt Matt tegen 7Days.

De scholierenstaking is een initiatief van Pink!, de jongerenafdeling van de Partij voor de Dieren. "Wij willen hier tot zondag blijven zitten. Precies net zolang als dat Greta dat in Zweden doet. We zitten nu met z’n tienen maar we hopen dat zich komende dagen meer scholieren bij ons aan komen sluiten."

Radicaal

De Nederlandse scholieren hebben geen toestemming van school. Ze stuurden wel een mail over hun afwezigheid. "Ik ben benieuwd hoe ze het opvatten, maar als klimaatradicaal laat je dit natuurlijk voorgaan."

Greta geeft op haar Instagrampagina aandacht aan de Nederlandse klimaatspijbelaars.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Klimatstrejk utanför parlamentet i Nederländerna! #klimatstrejk #climatestrike

Een bericht gedeeld door Greta Thunberg (@gretathunberg) op 4 Sep 2018 om 10:27 (PDT)

Terug naar nieuwsoverzicht binnenland