Stel vindt ring terug door politie en Twitter

Puntuit   03 dec. 2018 | tekst ANP, beeld ANP
ANP-56531895

Een stel dat hun verlovingsring verloor op Times Square in New York kan deze binnenkort weer terug om de vinger van de vrouw schuiven. Toen de man zaterdag zijn vriendin ten huwelijk vroeg, liet hij de ring per ongeluk vallen in een rooster van de ondergrondse metro.

De gealarmeerde politie lukte het in eerste instantie niet de ring te vinden. Het stel droop af, maar de agenten lieten er niet bij zitten en wisten de ring alsnog uit het rooster halen. Alleen hadden de agenten geen gegevens van het stel.

Daarop deed NYPD een oproep op Twitter om in contact te komen met de man en vrouw. Die oproep werd ruim 20.000 keer geretweet en het filmpje van de oproep 3,8 miljoen keer bekeken.

Met resultaat want de New Yorkse politie meldde zondag rond 14.00 uur lokale tijd dat John en Daniella gevonden waren in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse paar bleek na hun toeristische bezoek aan New York weer terug te zijn in hun eigen land. „Het nu weer gelukkige stel is weer terug in hun eigen land. We gaan regelen dat de ring bij hen terugkomt.”

Als bewijs postte de politie een foto van de twee met een wijntje en biertje in de hand: Thank you, Twitter. Case closed.

Terug naar nieuwsoverzicht opmerkelijk