Zes mensen die wachten op „einde der tijden” uit huis gehaald (video)

Puntuit   15 okt. 2019 | tekst Puntuitredactie, beeld ANP
ANP-78268004(1)

Zes mensen zijn uit een woning aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold (Drenthe) gehaald, na een melding van iemand die zich zorgen maakte over hun leefomstandigheden. De mensen zouden daar in een afgesloten ruimte hebben verbleven om te wachten op het „einde der tijden.”

De politie heeft de eigenaar van het pand, een 58-jarige man die niet meewerkte aan het onderzoek, aangehouden. Hij is niet de vader van het gezin. Volgens burgemeester Roger de Groot bestond het aangetroffen gezin uit „vijf kinderen tussen de 18 en 25 jaar en de oudere man”. De moeder zou al zijn overleden voordat het gezin negen jaar geleden zijn intrek nam in het pand.

De Groot sprak van „provisorisch ingerichte woonruimtes waarin het gezin een teruggetrokken bestaan” leidde. Een aantal van de kinderen stond niet ingeschreven bij de burgerlijke stand, wat kan verklaren dat ze onder de radar van bijvoorbeeld de zorginstanties zijn gebleven.

De gezinsleden zijn ondergebracht op een veilige plek, zei de burgemeester, die benadrukte dat hun behoefte aan rust wordt gerespecteerd.

Waarom het gezin onder die „uitzonderlijke” omstandigheden leefde, wordt nog onderzocht. „De politie houdt rekening met alle mogelijke scenario’s”, zei De Groot.

De oudste zoon, een man van 25 jaar, verdween zondagavond uit de boerderij en meldde zich bij een kroeg in Ruinerwold. Dat meldt een bron aan RTV Drenthe. De man was compleet verward, waarna de politie is gebeld.

Terug naar nieuwsoverzicht opmerkelijk