Recensie: 'Als je jong bent'

Puntuit   07 jun. 2018 | tekst Mariska Kaan, beeld
mohamed-nohassi-229698-unsplash

Als je jong bent, heb je het vaak al druk. En hoe ouder je wordt, hoe drukker je het krijgt. Kijk maar om je heen. Daarom is je jeugd de beste tijd om de Heere te zoeken.

In het boekje 'Als je jong bent', van Jonathan Edwards, kom je veel onderwerpen tegen. Ze gaan allemaal over je jeugd. Je jeugd is de beste tijd  om de Heere te zoeken. Waarom? Dat wordt in dit boekje beschreven. God is jouw Schepper, Hij heeft recht op de ‘bloeitijd’ van jouw leven. In deze ‘bloeitijd’ hebben we de meeste energie, zijn we het actiefst en zijn we sneller van begrip. Als we ons leven beginnen bij God, is dat een erkenning richting onze Schepper. We geven een groter deel van ons leven aan God als we al jong voor Hem willen leven.

Maar dit weet de duivel natuurlijk ook. Hij heeft het daarom niet voor niets altijd voorzien op jonge mensen. Als hij hen maar van de Heere en Zijn dienst af kan houden. Hij brengt onder andere jongeren daarom in ‘verzoeking’. En het liefst ziet hij ook dat ze daarbij anderen meenemen.

Ook gaat het in dit boekje nog over een heleboel andere dingen die je in je jonge leven tegen kunt komen. Denk maar eens aan het plotselinge sterven van (jonge) mensen in je omgeving. Dit kan veel impact op je hebben, het vormt je. Het kan je dus naar God toe brengen, maar ook van Hem af.

Het gevaar van een zondige jeugd komt ook aan de orde. Er is dan een wonder van God nodig om ons weer tot Hem terug te laten komen en ons leven weer te geven aan Hem.

Maar gelukkig gaat het niet alleen over de zonde en het verdriet dat er in de wereld is gekomen. Er wordt vooral geschreven over hoe mooi het is dat je de Heere al in je jeugd, dus zo vroeg al, kunt dienen. Ook wordt er verteld over het geluk dat weggelegd is voor Gods kinderen. Je wordt als je God al vroeg mag dienen dus voor veel zonden bewaard. Daarom is je jeugd ook de beste tijd om God te zoeken. Later heb je het vaak veel te druk, nu heb je er de tijd voor. Zoek Hem, voordat het te laat is!

Als je jong bent; Jonathan Edwards; uitg. De Banier Apeldoorn, 2018; ISBN: 978 94 0290 6479; 144 blz.; €12,95


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Alles van het Puntuitpanel 2018"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland