1. Eén van de spelers kiest als eerste een woord, dat bij geen van de andere spelers bekend is, uit het woordenboek.

2. Vervolgens verzinnen of raden alle spelers een betekenis van dat woord en schrijven het op een briefje. Als jouw betekenis door een van de andere spelers wordt gekozen als de juiste betekenis, dan krijg je een punt. Het is dus verstandig om een betekenis op te schrijven die klinkt alsof het de juiste is.

3. De speler die het woord heeft gekozen, schrijft de juiste betekenis op een briefje. Daarna verzamelt hij de briefjes van de andere spelers en husselt ze.

4. Nu leest deze speler alle betekenissen één voor één op. Hierbij is het raadzaam om de briefjes van tevoren even te lezen, om hakkelig voorlezen en lachbuien te voorkomen. Het gaat erom, de betekenissen met een 'pokerface' voor te lezen, zodat niemand uit het voorlezen kan opmaken wat betekenis de juiste is.

5. Na het oplezen kiest iedere speler de betekenis waarvan hij/zij denkt dat dit de juiste is. 

6. En dan is het tijd de punten voor deze ronde te bepalen. Dat gaat zo: heeft iemand anders jouw betekenis gekozen als juiste betekenis, dan krijg je 1 punt. Kiezen twee mensen jouw verzonnen betekenis, dan heb je dus 2 punten, enzovoorts. Heb jij de juiste betekenis geraden, dan krijg je ook 1 punt.

7. De beurt is voorbij, een volgende speler kiest een woord uit het woordenboek. Je kunt er ook voor kiezen om steeds dezelfde spelleider te houden.

8. De winnaar is de speler die na bijvoorbeeld 10 beurten de meeste punten heeft. Je kunt het spel bijna onbeperkt spelen, maar het is verstandig om vooraf vast te stellen om bijvoorbeeld 10 beurten te spelen.