Vindingrijke muziekdocenten in coronatijd

Puntuit   07 apr. 2020 | tekst Arien van Ginkel, beeld RD
Schermafbeelding 2020-04-06 om 11

De zussen Kathelijne (15) en Roselinde (13) Geleijnse nomineren hun muziekdocenten voor de Puntuittitel ‘beste thuisdocent’. Roselinde wordt door Marja van Heelsum via Skype in de kunst van het dwarsfluiten onderwezen. Kathalijne tokkelt op de harp met digitale assistentie van Carina Backhuijs.

Alleen duetten lukken niet meer

Roselinde: „Inmiddels heb ik twee digitale dwarsfluitlessen gehad. Alhoewel alles totaal anders gaat dan in de les is het ideaal, en leer je toch door. Ik vind het mooi dat mevrouw Van Heelsum in deze tijden nog steeds vrolijk lesgeeft. Wat mijn docente erg bijzonder maakt, is dat het nog steeds erg gezellig is. We praten nog erg veel.

Mevrouw van Heelsum fluit ook nu stukjes voor op het scherm, waardoor het voor mij duidelijker wordt. Alleen duetten zijn helaas niet meer mogelijk, want dan klinkt het geluid na elkaar. Gelukkig is mijn docente heel creatief en zoekt ze weer nieuwe stukken op.”

 

Ze legt zelfs technieken uit

Kathelijne: „Omdat de muziekschool gesloten is, kan ik eigenlijk geen les meer krijgen. Toen kreeg ik een mailtje met de vraag of ik het goed vond als Carina via FaceTime les zou geven. Dat vond ik een goed idee en die week kreeg ik direct mijn eerste les. Van tevoren dacht ik dat het nog lastig zou worden met het geluid. Maar ook dat ging gelukkig erg goed! Carina hoort precies wanneer iets op een andere manier gespeeld moet worden en ook of het qua techniek goed gaat.

Ze legt zelfs technieken uit via FaceTime. Daarnaast speelt ze stukjes voor en dat is erg handig want zo weet je hoe iets moet klinken. Bovendien mag ik haar altijd -ook buiten de les om- een vraag stellen. Dan neemt ze de tijd om die te beantwoorden.

Ik vind dat Carina echt in het zonnetje mag gezet worden, want ze is altijd vrolijk en geeft nog steeds erg goed les! Ik ben blij dat we zo de lessen nog niet hoeven over te slaan."


 

Favoriete thuisdocenten

Lesgeven op afstand is niet eenvoudig. Maar er zijn docenten die zich op meesterlijke wijze door de coronacrisis slaan. Leerlingen zetten hun favoriete thuisdocent in het zonnetje.

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Favoriete thuisdocenten"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland

Lianne

10 april 2020

Superleeukk!


Karleen

8 april 2020

Toppers jullie!


Mariëlle

8 april 2020

super cool en super handig!:smiley:


Mariëlle

8 april 2020

Superleuk dit! Geweldig:thumbsup::smiley:


charlotte

8 april 2020

Jullie zijn echt toppertjes!!! Ga zo door! :wink:


Neline

8 april 2020

Jullie zijn echt goed, Roos en Kathelijne!!!


Evalynn

8 april 2020

Leuk:smiley:


Roselinde

8 april 2020

Echt super goed!!!!!!


Roselinde

8 april 2020

Echt super goed!!!!!!


Anne

7 april 2020

Superr! Toppertjess..


Josephine

7 april 2020

Leuk!:thumbsup: