Vmbo'ers Van Lodenstein College Hoevelaken ploeteren op examen Nederlands (video)

Puntuit   14 mei 2018 | tekst Puntuitredactie, beeld Klomp Creative
14052018 Thumbnail examenvideo

De vmbo’ers van het Van Lodenstein College in Hoevelaken zien het examen Nederlands wel zitten. Ze zijn hooguit een klein beetje zenuwachtig.

Hoe de examenkandidaten zich hebben voorbereid? „Ik heb vooral examens uit eerdere jaren geoefend”, vertelt een leerling. Een ander heeft de stof „gewoon even overgekeken”. Vol goede moed gaan de leerlingen, gewapend met pen, eten en een flesje drinken, aan de slag.

Veel open vragen, maar ze hebben alle soorten vragen al geoefend, vertelt de docent Nederlands. In opperste concentratie vullen de leerlingen alle vragen in. Na afloop zijn de meeste leerlingen dan ook positief. Een 6, 7 of zelfs een 8, verwachten sommigen. Tja, die uitslag laat nog even op zich wachten, maar de kop is eraf.


Puntuit en examens

Elke dag reist Puntuit mét de videocamera af naar een middelbare school om verslag te doen van de examens. Je vindt hier elke dag een nieuwe examenvideo.

We plaatsen hier ook bijzondere, grappige en leuke examenverhalen. Heb jij een bijzonder examenverhaal? Mail ons! info@puntuit.nl.


Puntuit op WhatsApp

Wil jij regelmatig het beste van jongerensite Puntuit (voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar) op je smartphone ontvangen? Dat kan nu ook door je aan te melden bij de redactie via WhatsApp. Puntuit voegt je dan toe aan een lijst, waarna je af en toe een link naar een artikel –eentje die je gelezen/gezien moet hebben– krijgt toegestuurd.

 

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Examens 2018"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland