Examens vwo geschiedenis Gomarus lopen hopeloos vast (video)

Puntuit   15 mei 2018 | tekst Puntuitredactie, beeld uit video
15052018 Thumbnail examenvideo

Geen lange rijen met tafels in de aula of de gymzaal op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. De vwo'ers die vandaag het examen geschiedenis maken, zitten -ingebouwd tussen schotten- in een gewoon klaslokaal. Ze maken het examen op de laptop.

Dat doen ze op de Gomarus al jaren, vertelt docent geschiedenis Van der Waal. "Het heeft veel voordelen voor de leerlingen, zeker bij examens waarbij veel geschreven moet worden, zoals geschiedenis." Het examen wordt na afloop geprint, of in dit geval: letterlijk uit de printer getrokken.

De vwo'ers hebben allemaal zo hun 'trucjes' om de stress beperkt te houden. De één neemt oordopjes mee, de ander beweert dat een banaan hét middel is om niet al te gestresst te raken. Ook de concierge doet een duit in het zakje. "Ik probeer er voor de leerlingen te zijn en hen gerust te stellen. Zodat ze niet hoeven te stressen."

Waar het over ging? Ehm, dat bleek een lastige vraag. Toch zijn de meeste leerlingen positief over het examen. Eén leerling beweert zelfs een "dikke voldoende" te hebben.

Over stress gesproken: als de printer het laat afweten, krijgen de docenten het toch wel even benauwd. Gelukkig weet de concierge "ongeveer wel" wat hij doet.

Nu het examen er eindelijk op zit, kunnen de vwo'ers nog een middagje in de zon liggen.


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Examens 2018"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland