Was ik maar op school

Puntuit   18 mei 2020 | tekst Rinder Bouma, beeld Pixabay
classroom-2093744_1920(1)

„Was ik maar op school”, denk ik als ’s ochtends om 08.00 uur de wekker gaat. Nog even blijf ik liggen om naar het nieuws te luisteren, al is dat niet erg interessant. Met ogen die nog half dicht zitten van de slaap, probeer ik de levensmiddelen te vinden die ik moet nuttigen voordat ik aan de zware, chaotische dag kan beginnen. Na het eten poets ik mijn tanden, maar ik sla mijn haren vandaag een keertje over. Niemand ziet het toch?

Zo goed en kwaad als ik kan probeer ik me ertoe te zetten aan het werk te gaan. Eerst maar even mijn mailbox bekijken. Ondertussen zijn er in deze paar weken meer mailtjes bij gekomen dan in al mijn voorgaande schooljaren, bedenk ik terwijl ik aandachtig het eerste mailtje doorlees. Nadat ik alle nieuwe mailtjes heb doorgenomen moet ik er toch aan geloven. Het werk ligt te wachten.

In de app van de vriendengroep wordt ondertussen voorgesteld samen ons huiswerk te maken door een vergadering te starten in Teams. Heel gezellig, maar de tijd vliegt en de werksnelheid wordt er niet echt door bevorderd. De ene leerling merkt op dat we voor morgen nog veel moeten doen, de ander vertelt ons dat we volgende week een opdracht moeten inleveren. Omdat ik ondertussen lekker bezig ben begin ik te neuriën. De hele vriendengroep kan meegenieten en het wordt door sommigen niet in dank afgenomen.

Toch maar blij dat ik aan het eind van de dag alles op tijd af heb. Ik loop zelfs al een beetje voor! Het stukje dat we moesten schrijven over welvaart heeft me even stilgezet. Wat hebben we het hier toch goed. Moest ik maar vaker essays voor school maken die me boven mijn al dan niet terechte gemopper laten uitstijgen. 


 

Rinder Bouma (14) zit in het derde jaar van zijn vwo-opleiding aan het Driestar College in Leiden. De violist uit Lisse schrijft voor Puntuit columns over het scholierenbestaan in coronatijd.

 


Dit bericht is onderdeel van het Thema Dossier "Corona onder jongeren"

Bekijk het dossier    
Terug naar nieuwsoverzicht binnenland