Nieuws

Alleen op een eiland #1: Op pad met een wagen vol bagage

Heb ik alles? Die angstige vraag spookte de laatste dagen door mijn brein. Kamperen is mij een nauwelijks bekend fenomeen. De komende dagen heb ik geen elektriciteit, geen gas en geen stromend water. Soms zelfs geen internet.
Lees meer

Man valt van vliegtuig; landt een meter naast zonnende Brit

De verstekeling die zondag in Londen vanuit een landingsgestel van een vliegtuig in een tuin viel, landde op een meter afstand van een man die aan het zonnen was. Dat melden Britse media. Het slachtoffer had zich vermoedelijk verstopt in het toestel van Kenya Airways, dat op Heathrow Airport landde.
Lees meer

Maximumleeftijd jeugdloon verlaagd van 23 naar 21

Jongeren vanaf 21 jaar verdienen vanaf maandag voortaan hetzelfde minimumloon als volwassenen. Dat is het gevolg van een kabinetsbesluit uit 2016. Volgens vakbond FNV gaat een 21-jarige hierdoor 510,69 euro per maand op vooruit.
Lees meer

Segers: Sluit je aan bij christelijke studentenvereniging

De studententijd is een periode die je vormt voor het leven. Het lidmaatschap van een christelijke studentenvereniging is daar een onmisbaar onderdeel van.
Lees meer

Opgelet: Appen op de fiets nu verboden

Met een telefoon in de hand fietsen is vanaf maandag verboden. Wie wordt betrapt op fietsend bellen of appen, krijgt een boete van 95 euro. Er is geen overgangsperiode, de politie heeft aangekondigd meteen te gaan handhaven. Het verbod moet het aantal doden en gewonden in het verkeer terugdringen. De daling van het aantal verkeersdoden stagneert de laatste jaren en het aantal ernstig gewonden in het verkeer neemt toe.
Lees meer

Vervoer naar de kerkdienst

Ook oude en terminaal zieke mensen moeten een kerkdienst kunnen bijwonen. Dat vinden Wilco Spies (22), Lydia de Roode (17) en Regina van Schaik (16) uit Kesteren. De drie hervormde jongeren halen hen op van hun kamer en brengen hun �patiënten� naar een zaal in het revalidatiecentrum Vrijthof in Tiel. Met rolstoel, rollator of zelfs met bed en al.
Lees meer

Knabbel en Babbel in Kamper Bovenkerk

Laten we met het schoolkoor een concert in de Bovenkerk geven, opperden Marius en Jarne (beiden 19) vorig jaar. 'Lukt nooit', dacht het Hoornbeeck College. 'Gaan we gewoon doen', zeiden de vrienden. Deze vrijdag galmt het koor door de Kamper kerk.
Lees meer

Dit vinden de Calvijnleerlingen van het mogelijke smartphoneverbod

Op het Calvijn College in Zeeland komt waarschijnlijk een verbod op het gebruik van de smartphone onder schooltijd. Hoe denken de jongeren daar over?
Lees meer
geld

Columnist: Student kan flinke spaarpot vergaren

Afgaande op alle berichten in de media zou je bijna gaan denken dat straks iedere student een enorme studieschuld heeft opgebouwd. Het omgekeerde is waar, stelt RD-columnist Gerhard Hormann.

Lees meer

Pim kickte af van zijn telefoon

Hij speelt volleybal, verbouwt chilipepers op zijn balkon en woont naar de Utrechtse Dom. Meest opvallend: de 28-jarige Pim Smal deed een digitale detox.
Lees meer