Nieuws

Bijbels en 'XTC' op Leidse El-Cidweek

De EL CID-week, een kennismakingsweek voor nieuwe studenten, is officieel begonnen. Dat betekent dat er 3600 jongeren door Leiden lopen. Een mooie kans voor organisaties, verenigingen �n politieke partijen om bijvoorbeeld nieuwe leden te werven.
Lees meer

Sportievelingen fietsen voor zending naar Albani�

Ze zijn er. Jasper Bosland en Rogier Boogaard zijn met volgepakte fietsen aangekomen in Albani�. De jongens, afkomstig uit de gereformeerde gemeente van Woerden, haalden met hun actie geld op voor de zendingswerkers die de ZGG heeft in Albani�.
Lees meer

Sportievelingen fietsen voor zending naar Albanië

Ze zijn er. Jasper Bosland en Rogier Boogaard zijn met volgepakte fietsen aangekomen in Albanië. De jongens, afkomstig uit de gereformeerde gemeente van Woerden, haalden met hun actie geld op voor de zendingswerkers die de ZGG heeft in Albanië.
Lees meer

Joshua (22) is volgens China een vijand van de staat

Joshua Wong (22) is door China bestempeld als een vijand van de staat. Als tiener organiseerde hij in 2014 samen met een groep leeftijdsgenoten één van de grootste protesten in de recente geschiedenis van Hongkong. Vijf jaar later 'en na het uitzitten van maandenlange gevangenisstraffen� gaat hij weer mee de straat op.
Lees meer

Racefietser Leon brengt watertappunten in kaart

Waar kan ik onderweg mijn waterflesje gratis vullen? Racefietser Leon van Diepen vroeg zich dat een jaar geleden af tijdens een ritje op zijn tweewieler. Het idee om watertappunten in kaart te brengen, werd geboren. De teller gaat inmiddels richting de 1300.
Lees meer
Bijbel

Waarom kan ik niet meer bidden?

Vroeger kon ik nog gewoon bidden en Bijbellezen, nu lukt dat niet meer. Hoe komt dat, en wat kan ik eraan doen?

Lees meer
student

Bij deze school kun je gratis leren programmeren

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een gratis opleiding, met baangarantie, en een vooropleiding is niet nodig. Sinds een halfjaar bestaat het. Bij Codam in Amsterdam kan iedereen zich aanmelden om te leren programmeren. Ook opvallend: de school heeft geen docenten.

Lees meer

Like-experiment Instagram: 'Vergelijken zit in ons DNA'

Instagram experimenteert sinds kort met het verbergen van likes onder een bericht. De likes van eigen berichten blijven wel zichtbaar. Welk effect heeft deze maatregel op ons gedrag?
Lees meer

Meelopen met een wespenbestrijder (video)

Het aantal meldingen van wespennesten stijgt. In de zomermaand augustus laat de wesp zich veelvuldig zien.
Lees meer

Alleen op een eiland: Noodweer op komst

Een voicemail van de boswachter die toezicht houdt op mijn veiligheid. 'Geen paniek, maar ruim je spullen op en pak ze in. Ik kom je halen. Ga voortvarend te werk. Het weer slaat om.'
Lees meer