Nieuws

Gedragsborden Calvijn College voor schoner Krabbendijke

Burgemeester Van Egmond van Reimerswaal onthulde dinsdag in Krabbendijke �gedragsborden�. Die wijzen inwoners erop dat zwerfafval niet in het dorp thuishoort. Scholieren van het Calvijn College hadden ze ontworpen.
Lees meer

Turbulent trouwjaar voor Piet en Anita

Het aggregaat bromt. Schipper Piet Meijering (21) heeft nu voldoende stroom om een kop koffie te zetten. Zijn vrouw Anita trekt in de woonruimte dochter Anna op schoot. Nu het wasrek niet is uit�geklapt, is er voldoende plek om te zitten. Tijdens de drieweekse tocht naar Frankrijk is het stel dag en nacht in elkaars directe nabijheid.
Lees meer

Zingend evangeliseren bij de stationspiano op Utrecht CS (video)

Uit volle borst zingen pakweg vijftig ouderen en jongeren bij de stationspiano op Utrecht CS. Gergemmers en PKN'ers. 'U zij de glorie.' Zingend getuigen van passie en Pasen. 'Heel laagdrempelig evangeliseren.'
Lees meer

JBGG maakt glossy over Dordtse Leerregels

De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) geeft een glossy uit over de Dordtse Leerregels.
Lees meer

Jongeren slapen slecht door huiswerk, piekeren en mediagebruik

Jongeren tussen 12 en 24 jaar slapen slecht en te kort door huiswerk, piekeren en mediagebruik. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting TeamAlert onder 686 jongeren. Regels van ouders, omtrent mediagebruik en een vaste bedtijd, blijken juist slaapgedrag te verbeteren.
Lees meer

Radio 4 verleidt jongeren tot klassieke muziek

Is klassieke muziek alleen voor grijzende senioren? Radio 4 wist de weg naar een jongere generatie te vinden. Voormalig zendermanager Marwil Straat (56) ziet perspectief voor muziek uit het verleden, maar dat vraagt inspanning. 'Klassieke muziek heeft niet langer vanzelfsprekend een toekomst.'
Lees meer

Reclamecommissie buigt zich over vanillevla

AMSTERDAM (ANP). De Reclame Code Commissie buigt zich dinsdag andermaal over vanillevla. De commissie oordeelde eerder dit jaar dat de verpakking van Optimel Vanillevla misleidend was. Ze stelde vast dat de vanillevla geen vanille bevat, terwijl de consument dit door de naam en andere uitingen op de verpakking wel zou kunnen verwachten.
Lees meer

Scholieren nemen ministers onder vuur tijdens Nationaal Jeugddebat

Veel gelach en weinig grijze pakken maandag in de Tweede Kamer tijdens het Nationaal Jeugddebat.
Lees meer

Ave Maria bij de brandende Notre-Dame

De brand in de Notre-Dame in Parijs is na uren blussen onder controle gebracht. Een woordvoerder van de brandweer meldde rond 03.00 uur dat ze het vuur �volledig onder controle' hebben. De brand brak maandag rond 19.00 uur uit en heeft een groot deel van de kathedraal verwoest. Toeschouwers van de brand zongen samen het Ave Maria. Dat leverde bijzondere beelden op.
Lees meer

Hanneke (21) wint verhalenwedstrijd

Op de jubileumdag van Bonisa in Veenendaal is zaterdag de uitslag bekendgemaakt van de verhalenwedstrijd die Bonisa in samenwerking met het Reformatorisch Dagblad hield. Hanneke ten Voorde (21) uit Woudenberg won met haar verhaal 'Degenen die ter dood gegrepen zijn�.
Lees meer