Nieuws

Tiener start fietsverhuur (video)

Tachtig fietsen telt het fietsverhuurbedrijf van de 19-jarige Jan Hazeleger. De hbo-student neemt een studiepauze om zijn onderneming in Vierhouten op te starten.
Lees meer

Stemlokalen zijn open

Alle stemlokalen in Nederland zijn nu open, ze hebben donderdag om 07.30 uur hun deuren opengezet. In totaal mogen ruim 13 miljoen Nederlanders hun stem uitbrengen voor een nieuw Europees Parlement. Ook op Bonaire, Sint Eustatius en Saba mag worden gestemd, en in Groot-Brittanni' gaan mensen eveneens donderdag naar de stembus.
Lees meer

Debatavond op het Van Lodenstein: geen ruimte voor nuance

De EU, wat vinden we daar nou van? Om die vraag draaide de debatavond die woensdagavond in de aula van het Van Lodenstein College te Amersfoort werd gehouden. De bijeenkomst werd georganiseerd door de debatclub van die school.
Lees meer

Groenlinks grootste partij bij scholierenverkiezingen

GroenLinks is de populairste partij onder scholieren van het voortgezet onderwijs en studenten van het mbo bij de Europese Parlementsverkiezingen. De partij kreeg 19,5 procent van de stemmen tijdens de Scholierenverkiezingen die afgelopen dagen zijn gehouden, meldt organisator ProDemos.
Lees meer

Vier christelijke jongeren over CU-SGP en Forum voor Democratie

In Barneveld discussieerden christelijke jongeren woensdagavond over Europese politiek. Ook SGP'er Bert-Jan Ruissen, tweede man op de CU-SGP-lijst, voerde het woord. Vier jongeren, allen politiek actief, leggen uit waarom ze donderdag stemmen op CU-SGP. En wat vinden ze van Forum voor Democratie? Is die partij van Baudet welkom in de ECR (Europese Conservatieven), de �familie' waarbij CU-SGP in het Europees Parlement nu is aangesloten?
Lees meer

Examenvlog #18: Ook Caroline is klaar; op naar Kenia!

Als het vwo-examen Frans een goed cijfer oplevert, is Caroline Schimmel geslaagd. Frans was haar laatste examen. Thuis wacht een verrassing van moeder Schimmel.
Lees meer

Verrassing! Geen vijf, maar zes baby's

In de Poolse stad Krakau is maandag een zesling geboren. Een dergelijke geboorte komt bijna nooit voor: slechts 1 op de 4,7 miljard zwangerschappen resulteert in een zesling. De vier meisjes en twee jongens verkeren in goede gezondheid, net als hun 29-jarige moeder. De artsen dachten in eerste instantie dat het om een vijfling ging.
Lees meer

VLC opnieuw winnaar van het Jongerendebat!

Op woensdag 22 mei was het weer zover: het jaarlijkse debat met het Helicon en de Pantarijn in het gemeentehuis van Opheusden. Goed voorbereid trokken de leerlingen Elvira, Jesse, Joanne, Joost, Maria, Niels en Wander uit 4 havo ten strijde. "Gelukkig liet onze kennis ons niet in de steek", vertellen ze.
Lees meer

Schok & Pomp wil verplichte EHBO-les voor scholieren

Middelbare scholieren moeten verplicht EHBO-les krijgen, vinden het Rode Kruis en artsenorganisatie Schok & Pomp. Ze zijn maandag een petitie gestart.
Lees meer

Spreekwoorden in het Openluchtmuseum

Waar komt het woord raddraaier vandaan? Is het fijn om een goede gevel te hebben? En wat doe je als je iemand door de mangel haalt? Dat ontdekken Bram (14), zijn zusjes Geke (13) en Jada (11) en nichtje Fleur (12) in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Zij stappen samen met opa en oma Keurhorst terug in de tijd. Daar komen verrassend veel spreekwoorden langs.
Lees meer