Nieuws

Honderden mensen dupe van Tikkie-fraude

Maak even 1 cent over via deze link, dan weet ik dat je te vertrouwen bent. Tussen januari en juni zijn zeker 375 mensen in die truc getrapt. Ze dachten dat ze op een veilige bankiersite zaten, maar hun gebruikersnamen en wachtwoorden kwamen in verkeerde handen. Zes verdachten zijn opgepakt. Ze hebben bijna 100.000 euro buitgemaakt.
Lees meer

Jonge Amerikaan hecht minder aan religie

De waarden die Amerikanen belangrijk vinden, zijn de afgelopen twintig jaar veranderd, zo blijkt uit een peiling van de Wall Street Journal. Godsdienst is voor 50 procent van de ondervraagden belangrijk, een daling van 12 procent.
Lees meer

'Karakter van Driestar hogeschool veranderde'

Verschillen de huidige studenten van Driestar hogeschool met die van vroeger? En hoe zit dat met de docenten? Drs. I. A. (Izak) Kole en dr. A. J. (Bram) Kunz gaan daarover met elkaar in gesprek. 'Je moet studenten prikkelen door de juiste vragen te stellen.'
Lees meer

Broekje uit Barneveld bij de patatbalie

Het is even wennen voor Cornel van Beek. Normaal gesproken is hij, als persvoorlichter van de SGP-fractie, degene die de interviews voor anderen voorbereidt, maar dit keer zijn de vragen aan hemzelf gericht. 'Het wordt toch geen droog en saai verhaal?' vraagt hij aan het eind van het gesprek bezorgd. Maar hij kan gerust zijn. Want wie wil niet weten wat Cornel op de achterbank met Kees van der Staaij bespreekt? En hoe loopt de nachtelijke zoektocht naar het bed van de Kamervoorzitter af?
Lees meer

Tweede hittegolf van het jaar een feit

In De Bilt werd het dinsdag om 12.40 uur 30,0 graden en daarmee is de tweede officiële hittegolf van 2019 compleet. Sinds de metingen was er nog nooit zo laat in het jaar een hittegolf.
Lees meer

LCJ-directeur Van Vianen geschorst en op non-actief gezet

Kees van Vianen, algemeen directeur-bestuurder van de christelijke gereformeerde jongerenorganisatie LCJ, is �per direct geschorst en daarmee op non-actief gesteld.'
Lees meer

Scholieren exposeren nieuwerwetse Rembrandt in Rijksmuseum (video)

Toeristen uit talloze landen gaan in drommen door het Rijksmuseum. Drie klasgenoten kijken vanaf een bankje toe naar de mensen die kunstwerk 289 fotograferen. Tot hun blijdschap lijkt niemand te letten op de rechterhand van de alternatieve Jan Six.
Lees meer
kerk

Is koffie na de kerkdienst een goed idee?

Als mensen uit de kerk weggaan om de sfeer, is het dan niet handig om bijvoorbeeld wat met elkaar te drinken na de dienst?

Lees meer

Vernieuwd schoolgebouw voor Calvijn College Middelburg

Met de start van het nieuwe schooljaar heeft het Calvijn College Middelburg een vernieuwd schoolgebouw in gebruik genomen. Op woensdag 21 augustus vond de opening voor leerlingen plaats.
Lees meer

Steeds meer opleidingen met numerus fixus

Voor steeds meer universitaire studies in Nederland moet je ingeloot worden om de opleiding te volgen. Apart, want veel studies die een zogenoemde numerus fixus hanteren, zaten vorig jaar helemaal niet vol.
Lees meer