Nieuws

Drie jonge wolfjes gespot op de Veluwe

Er lopen zeker drie jonge wolven rond op de Veluwe. De drie behoren tot een nest waarin mogelijk vijf jongen zijn geboren. Het is voor het eerst in twee eeuwen dat er in Nederland weer jonge wolven zijn geboren, aldus de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer.
Lees meer

Bijbaantjes #2: Annerinda heeft eer van haar werk

De zomer komt eraan. Tijd om een extra zakcentje te verdienen, denken veel scholieren en studenten. Wat kun je doen om je vakantie nuttig te besteden en tegelijk wat bij te verdienen? Drie meiden vertellen over hun bijbaantje in de zorg. Deel 2.
Lees meer

Doe mee: verhalenwedstrijd 75-jarig jubileum Driestar

In 2019 bestaat de Driestar in Gouda 75 jaar. De oprichting door Piet Kuijt had plaats in 1944: in Krabbendijke kwam toen een kweekschool op reformatorische grondslag. De school verhuisde na de Watersnoodramp in 1953 naar Gouda. Daar werd ook een school voor voortgezet onderwijs opgezet.
Lees meer

Bijbaantjes #1: Om de twee uur een nieuwe werkomgeving

De zomer komt eraan. Tijd om een extra zakcentje te verdienen, denken veel scholieren en studenten. Wat kun je doen om je vakantie nuttig te besteden en tegelijk wat bij te verdienen? Drie meiden vertellen over hun bijbaantje in de zorg. Vandaag deel 1.
Lees meer

SGPJ: EHBO moet in lesprogramma middelbare scholen

SGP-jongeren (SGPJ) vindt dat EHBO-onderwijs een vast onderdeel moet worden van het lesaanbod op middelbare scholen. Daarom overhandigden twee bestuursleden van de politieke jongerenorganisatie dinsdag een manifest aan de vaste Kamercommissie. Ook kregen ze een cursus reanimeren.
Lees meer
kerk

Zijn er steeds minder kinderen van God?

Pas hoorde ik in een preek, dat we in een donkere tijd leven en er steeds minder van Gods volk is. Klopt dat? Staat er in de Bijbel niet dat de kerk juist alleen maar zal groeien?

Lees meer

Uitleg: 8 vragen en antwoorden over een synode

De Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) houden woensdag hun jaarlijkse synode. Wat een synode is, weet je misschien wel. Maar wat er tijdens zo'n vergadering precies gebeurt? Wat staat er zoal op de agenda? En wat is een moderamen? Acht vragen over een synode.
Lees meer

Robin kan met zijn vragen terecht bij gemeentelid Janneke

Voor jongeren is het belangrijk dat ze zich gezien weten in de gemeente. Door de kerkenraad, maar ook door �gewone' gemeenteleden. In de christelijke gereformeerde Beth-Elkerk in Sliedrecht zijn ruim tien jaar gemeenteleden in de weer als jeugdmentor. Mentor Janneke Droogendijk en haar mentorjongere Robin Nieuwenhuis (16) over het belang van hun band.
Lees meer

Kerkgang neemt af, maar niet overal

Steeds minder Nederlandse jongeren bidden en gaan naar de kerk. Godsdienst is minder relevant voor hen. Die tendens is onder reformatorische en islamitische jongeren echter niet te zien.
Lees meer

Jongeren beginnen steeds vaker webwinkel

Het aantal jongeren met een eigen webwinkel is explosief gestegen. In de eerste drie maanden van dit jaar was de stijging 148 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK).
Lees meer