Nieuws

levensstijl

Je smartphone neemt geen vakantie. Zo voorkom je telefoonterreur

Vakantiegangers nemen massaal smartphone en tablet mee. Om te internetten, foto's te schieten of om naar Zuid-Frankrijk te navigeren. Bellen met de baas op het strand wordt steeds gewoner. Hoe telefoonterreur te voorkomen?

Lees meer

Basisschool zwaait prinses Ariane uit

De laatste schooldag van prinses Ariane op de basisschool zit erop. De docenten van de Bloemcampschool in Wassenaar zwaaiden haar vrijdag uit met een afscheidslied.
Lees meer

Driekwart jongeren kent �tatatadaaaaa' van Beethoven niet

Ruim driewart van de Nederlandse bevolking weet niet wie Janine Jansen, Nederlands bekendste violiste, is. En Jaap van Zweden, de landgenoot die als dirigent internationale bekendheid geniet, roept bij driekwart van de 35-minners geen herkenning op.
Lees meer

Uitdaging voor boekenwurm Lydia: 80 boeken lezen in 10 weken

Tachtig boeken lezen in tien weken. Dat is de uitdaging die Lydia van de Heg (14) uit Barneveld aangaat. Het kost haar drie � vier uur per dag. 'De tijd die anderen op hun telefoon zitten, lees ik.'
Lees meer

Gertrude de Regt vertrekt bij JBGG

Gertrude de Regt vertrekt als jeugdwerkadviseur bij de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG). Dat meldt de Jeugdbond op zijn Facebookpagina.
Lees meer

Predikant en imam in gesprek: 'Ene Naam staat tussen ons in'

Christendom en islam verhielden zich in de loop van de eeuwen moeizaam tot elkaar. Het weerhoudt ds. Peter (P. L. D.) Visser en imam Mustapha Benchikhi er niet van om met elkaar te praten over wat herkenning geeft en wat scheidt. Benchikhi: 'Jij bent de eerste christen van wie ik hoor dat in het christendom geloof en daad samen opgaan.'
Lees meer

Alleen op een eiland #3: Een zager moet je zagen (video)

Een beetje eilander eet vis. Of je nu Japanner bent of op Terschelling woont. De Waddenmensen waren vroeger walvisjagers. Van mij mag het een onsje minder zijn. Zeebaars is het doel.
Lees meer

Kabinet wil 5G-masten op elke straathoek

Het kabinet maakt ruim baan voor de aanleg van 5G-zendmasten in Nederland. Gemeenten krijgen de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet in openbare gebouwen, lantaarnpalen en verkeerslichten.
Lees meer

Marieke en Elsemarie wonen in een oud schoolgebouw (fotoserie)

Een monumentaal pareltje. Zo noemt Stichting Stadsherstel Woerden de oude Minkemaschool. Van buiten ziet het pand er wat vervallen uit, erkent bewoonster Marieke Quaak. 'Maar de granieten vloeren binnen zijn zo mooi.'
Lees meer
christenvervolging

Reachel overleefde aanval op universiteit

Ze heeft haar ogen dicht en ze voelt de warme handen van haar medestudenten in haar handen. Een van hen prijst God. Reachel Ginkonyo (19) is die ochtend van goede vrijdag vier jaar geleden vroeg opgestaan om het ochtendgebed op haar universiteit bij te wonen. De net opkomende zon verlicht de gebedsruimte. Het is 05:30 uur.

Lees meer