Nieuws

menens

Stel je vraag over God en geloof

De Puntuitredactie beantwoordt met behulp van experts regelmatig vragen van jongeren over God en geloof. En nu zijn onze vragen bijna op. Dus hebben wij een vraag: wil je jouw geloofsvraag opsturen naar info@puntuit.nl?

Lees meer
God

Schitterende wereld niet zomaar ontstaan

Bestaat God? Dat is een eeuwenoude vraag waar al miljoenen mensen over hebben nagedacht. Marjolijn Hamelink (16) en Corné Noorderijk (16) uit Zetten ook. Ze leggen uit waarom zij ervan overtuigd zijn dat God bestaat en vertellen wat ze aan dat geloof hebben.

Lees meer
sociale media

Refojongeren gebruiken TikTok-app volop

Apps zijn bij reformatorische scholieren en studenten net zo populair als onder seculiere jongeren. Dat blijkt uit een onderzoekje onder 1700 jongeren tussen de 15 en 23 jaar van het Practoraat Onderwijs Online van het Hoornbeeck College.

Lees meer
Week van het Leven

Wat Driestarleerlingen van abortus vinden

Wanneer klopt het hartje van een baby? En weet je hoe vaak een zwangerschap eindigt in een abortus? Vlogter Caroline Schimmel is op het Driestar College en test leerlingen in de Week van het Leven op hun kennis over abortus.

Lees meer
Week van het Leven

Menens: Geloven dat leven een gave is

De Week van het Leven is toch een soort week tegen abortus? Is het wel goed als christenen met een opgeheven vinger tegen anderen zeggen wat ze verkeerd doen? 

Lees meer
abortus

Politieke jongeren organiseren abortusdebat

„VVD-jongeren denken kritischer dan hun voorgangers over abortus”, zei SGP-senator Diederik van Dijk woensdagavond in een debat over abortus. „Als ik vertel dat een op de zeven zwangerschappen eindigt in een abortus, vinden ze dat niet vanzelfsprekend.”

Lees meer
aan 't werk

Zijn de jongeren aan 't werk?

Thirza, Sander, Anne-Marijne, Deborah en Gerlinde gaven zich op voor de serie Aan ’t werk. Zijn ze inmiddels aan de slag, of gaat hun zoektocht naar een baan onverminderd door? Een terugblik.

Lees meer
Alicia

Column: Proeven

Na een avond filmpjes kijken, strepen en kiezen staan er op mijn lijstje geen tien bachelors meer, maar drie studies. Ik meld me voor deze drie aan voor de online open studiedag.

Lees meer
politiek

Arie Rijneveld (25) jongste kandidaat op de SGP-lijst

De voorzitter van de SGP-jongeren, Arie Rijneveld, is de jongste SGP’er die kans maakt op een zetel in de Tweede Kamer. Dat maakte de politieke partij maandag in een live-uitzending op YouTube bekend.

Lees meer
Muziek

Gea en Thamar musiceren in de kerk

Thamar de Bruijn (18) uit Molenaarsgraaf en Gea den Hartogh-Mateman (26) uit Ede maken graag muziek in de kerk. „Als je jongeren een taak geeft die bij hen past, zetten ze zich eerder in voor de gemeente.”

Lees meer