Nieuws

kerk in 2050

„Klein beginnetje van nieuwe opwekking”

De vijf jongeren die in Apeldoorn met elkaar spreken over de kerk van de toekomst, nemen de geloofstradities van hun ouders niet automatisch over.

Lees meer
bloemenactie

Bloemenactie: Janine (13) verrast haar moeder

In de tijd dat haar opa heel ziek was, heeft Janines moeder veel voor hem gezorgd. Daarom verdient ze een bos bloemen, vindt de Driestarleerling.

Lees meer
school

Volle klassen op het Van Lodenstein College

Alle scholen zijn weer begonnen. Na een halfjaar onderwijs op afstand met af en toe een klein gedeelte van de dag naar school, mogen ook de leerlingen van het Van Lodenstein College in Amersfoort weer massaal hun plek in de klaslokalen innemen. Afstand houden hoeft alleen tot docenten. Is verder alles weer normaal?

Lees meer
belijdenis

Wanneer ben je klaar voor belijdeniscatechisatie?

Wanneer kun je belijdeniscatechisatie gaan volgen? Wanneer ben je er klaar voor om dat proces in te gaan?

Lees meer
column

Kleren maken de arts

Op vrijdagochtend bel ik de huisarts. Ik ga ervanuit dat het wel even duurt voordat er een gaatje voor mij is in de agenda van de huisarts. Daarentegen vermeldt de assistent dat ik over een uur al aan de beurt ben. Ik knipper met mijn ogen, zo’n spoedgeval ben ik toch niet?

Lees meer

Bemoedigd door een vluchteling

Een week lang trokken Anne Myrthe Dingemanse (18) uit Den Haag en Marilyn Blokland (17) uit Melissant op met leeftijdsgenoten uit andere culturen. Deze zomer gingen ze voor de vierde keer mee op een multicultureel jongerenkamp van stichting Gave.  „Leerzaam en gezellig”, zo blikken de twee dankbaar terug.

Lees meer
caroline vlogt

Caroline vlogt #47: Op pad met Chris

Caroline gaat in deze vlog op pad met onze eigen Chris Klaasse. Hij werkt nog deels voor Puntuit, maar vertrekt binnenkort helemaal naar het RDMagazine.

Lees meer
geld

Scholier is rijker én zit vaker krap bij kas

Scholieren hebben meer inkomsten, ouders springen vaker bij en toch komt ruim de helft van de jongeren geld tekort. „Ze worden overal geconfronteerd met een te hoge levenstandaard.”

Lees meer
kerk

Luidmeester Jesse: elke klok heeft een eigen ziel

Jesse Oostermann (21) uit Zevenbergen had als kind al een fascinatie voor klokken. De domineeszoon is luidmeester bepaalt welke klokken van de Utrechtse Domtoren luiden.

Lees meer
kerk in 2050

„Bijbels spreken over rol vrouw haast ongemakkelijk”

In sommige kerken wordt het homohuwelijk ingezegend, zitten vrouwen in de kerkenraad en wordt de evolutietheorie voor waar aangenomen. Winnen deze opvattingen onder reformatorische jongeren terrein? Een verkenning.

Lees meer