Nieuws

column

Geen hoed in de kerk

Toen ik de eerste zondag in Oostenrijk een zaaltje in een gewoon woonhuis binnenkwam, werd ik gelijk overweldigd door een hoop uitgestoken handen, van hartelijke mensen. De vrouwen hadden geen hoeden op, droegen broeken en ik verstond helemaal niks van ze.

Lees meer
column

Gekraak in de nacht

Het is rond een uur of vijf ’s ochtends. Een deur kraakt. Drie dames van zeventien jaar krijgen de schrik van hun leven.

Lees meer
bidden

Waarom jongeren wel/niet bidden

Handen samen, ogen dicht. Wie opgroeit in een christelijk gezin, kent deze bidhouding. In de aanloop naar biddag vroeg Puntuit jonge passanten in het centrum van Ede: Bid jij?

Lees meer

Buddy’s in de kerk

In de hersteld hervormde gemeente van Stellendam zijn jongeren gekoppeld aan een ouder gemeentelid. „Ik kan altijd bij mijn buddy terecht”, zegt Rosalie Roon (16). Lenny Klepper (31) is zo’n buddy.

Lees meer
middelbare school

Waarom ik ga staan als mijn docent de klas inkomt

Een van de vele dingen waaraan ik hier in Oostenrijk moest wennen, is het opstaan wanneer de leerkracht –Herr of Frau Professor– de klas binnenkomt. Even voor de duidelijkheid, hier blijf je de hele dag in hetzelfde lokaal zitten. De docenten komen naar jou toe in plaats van jij naar hen.

Lees meer
examens

Examenkandiaten krijgen les in vrijwel lege school

Je examenjaar is een bijzonder jaar. En zeker als dat wordt gestempeld door het coronavirus. Puntuit volgt Gera, Jitse en Melanie in de aanloop naar hun eindexamens. Dit is het eerste deel in de serie.

Lees meer
hobby

Diamond painter Lysanne priegelt geduldig

Even trilt haar hand boven de plakplaat. Dan duwt Lysanne Ebbers (16) het kleine steentje onverbiddelijk naar beneden. Net een kwart millimeter te hoog. Met een pincet schuift ze de witte steen op exact de juiste plaats.

Lees meer
kruisleven

Hoe neem je Zijn kruis op?

In de Bijbel roept de Heere Jezus ertoe op om je kruis op te nemen en Hem te volgen. Het LCJ vroeg vijf jongeren hoe zij reageren op Zijn oproep.

Lees meer
column

Column: Restyling

Naar de kapper gaan doe ik pas sinds mijn achttiende. Tot die tijd zette m’n moeder de schaar in mijn haar, maar ineens kwam er abrupt een einde aan de thuisknipperij.

Lees meer
menens

Handleiding bij de Bijbel

Worden de belijdenisgeschriften door ons te belangrijk gevonden? Het gaat toch om wat de Bijbel zegt?

Lees meer