Nieuws

Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle duikt erin: het huwelijk

Daniëlle duikt voor haar eerste themavlog in het onderwerp ”het huwelijk”. Iedere eerste vlog van de maand heeft een eigen thema dat herkenbaar is voor reformatorische jongeren.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Goed voorbereid op de eerste stagedag

Een eerste stagedag kost de nodige voorbereiding. Wat wil ik leren? Wat neem ik mee voor de lunch?
 

Lees meer
menens

Naar Gods beeld geschapen

In Genesis staat dat de mens naar Gods beeld is geschapen. Wat betekent dat?

Lees meer
menens

Stille tijd en een zuiver leven

Steeds opnieuw voelt Lucas de kracht van de zonden in zijn hart. Nu heeft hij net zijn knieën gebogen en gevraagd of hij niet meer in dezelfde zonden valt, of het trekt alweer zijn aandacht. Het lijkt wel alsof hij alleen maar verleidingen om zich heen ziet. Hoe moet hij ooit staande blijven?

Lees meer
Muziek

"Als een hert" schalt over Reeuwijkse plassen

De studenten Kristian de Bruijn en Edward Heijboer publiceerden zaterdag op YouTube een zelfgeschoten videoclip. De audiovisueel specialisten maakten de clip bij "Als een hert dat verlangt naar water voor hun examen aan het ROC Midden Nederland.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle breit er geen eind aan

Insteken, omslaan, doorhalen, af laten gaan. Gewapend met een gele breinaald en roze wol begint Daniëlle, onder leiding van haar oma, met het breien van een sjaal.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Een bestelling zonder E-nummers bij McDonald’s

Als onze Puntuitvlogster met haar zus naar de McDonald’s gaat, past alleen de muntthee in haar dieet van die dag. De rest van het menu gaat helaas aan haar neus voorbij.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Daniëlle jubileert en beantwoordt kijkersvragen

Hoeveel tijd kost vloggen? Wil je je haar doneren? Welke vlog vindt je het leukst? Omdat Daniëlle donderdag al een jaar video’s maakt voor Puntuit, is het tijd voor een jubileumeditie.

Lees meer
wetenschap

Dit 10 boeiendste wetenschapsnieuwtjes uit 2021 voor christenen

De wetenschap heeft niet stilgestaan in 2021. Keer op keer zijn er wetenschappelijke ontdekkingen gedaan die relevant zijn voor christenen die geloven in de waarheid van de Bijbel. Daarom heeft het christelijke populairwetenschappelijke tijdschrift Weet Magazine opnieuw haar jaarlijkse lijst met de tien meest interessante vondsten of wetenschapsnieuwtjes opgesteld.

 

Lees meer
menens

Stille tijd en het gebed van de Heilige Geest

Stef doet zijn ogen dicht. De woorden in zijn hoofd buitelen over elkaar heen. Eigenlijk weet hij niet eens wat hij moet bidden.

Lees meer