Nieuws

kerk

Luidmeester Jesse: elke klok heeft een eigen ziel

Jesse Oostermann (21) uit Zevenbergen had als kind al een fascinatie voor klokken. De domineeszoon is luidmeester bepaalt welke klokken van de Utrechtse Domtoren luiden.

Lees meer
kerk in 2050

„Bijbels spreken over rol vrouw haast ongemakkelijk”

In sommige kerken wordt het homohuwelijk ingezegend, zitten vrouwen in de kerkenraad en wordt de evolutietheorie voor waar aangenomen. Winnen deze opvattingen onder reformatorische jongeren terrein? Een verkenning.

Lees meer
Bijbel

Hoe kom ik uit de Bijbelleessleur?

Hoe kom ik uit de sleur van Bijbellezen en bidden? Hoe wakker ik mijn verlangen en verwachting aan? Het gaat de laatste tijd nogal bergafwaarts.

Lees meer
chris stapt op

Chris stapt af

„Totaal bizar, maar vooral heel leuk en hartverwarmend.” Zo waardeert Puntuitredacteur Chris Klaasse alle kaarten en digitale post die hij in reactie op zijn zomerserie ontving. „Lieve mensen, bedankt!”

Lees meer
school

Eerstejaars starten studie achter het scherm

Colleges van onbekende docenten aanhoren via Zoom, studiegenoten via het scherm leren kennen en ondertussen je weg zien te vinden in een nieuwe woonplaats. Eerstejaars beginnen hun studie volgende week grotendeels achter de laptop.

Lees meer
school

Jaaropening Van Lodensteincollege: Tweede paspoort nodig bij de hemelpoort

”Een dubbel paspoort”. Dat was het thema van de openingsbijeenkomst van het Van Lodensteincollege.

Lees meer
Alicia

OV: Onvindbaar Voorwerp

„Ik kan mijn portemonnee nergens vinden”, app ik naar een van mijn vrienden. Morgen ga ik met vrienden een dagje weg met de trein. „Denk goed na wanneer je je portemonnee voor het laatste gebruikt hebt” antwoordt hij. En dat is nou net iets wat mijn probleem niet gaat oplossen.

Lees meer
Evangelie

„In Rotterdam praat je makkelijker over geloof”

De Rotterdammer zag in Veenendaal het levenslicht en groeide daarop. Twee jaar geleden verhuisde de tiener samen met zijn ouders en zusjes naar de Maasstad. Samen met een aantal andere gezinnen en singles zijn ze betrokken bij het christelijke buurthuis Thuis in West. „Avontuurlijk en uitdagend”, vindt Joachim. 

Lees meer
column

Column: Geen water

M’n jongere broer en schoonzus gingen op huwelijksreis. Met een huis op wielen door Frankrijk. Ze zouden maandag vertrekken, het werd dinsdag. Omdat de vorige huurder de camper dusdanig aan snot had gereden dat die eerst naar een garage moest. Met die wetenschap zou ik voor geen goud in die wagen stappen –dan nog liever met een bakfiets door Frankrijk, of zo– maar dat terzijde.

Lees meer
caroline vlogt

Caroline vlogt #46: TERUG van vakantie

Caroline is terug van een heerlijke zomervakantie in Frankrijk. In deze nieuwe weekvlog blikt ze terug op de leukste vakantieverhalen.

Lees meer