Nieuws

vakantie

Minder stress door gesloten scholen

Moet het voortgezet onderwijs weer volledig open? Een kleine meerderheid van de jongeren die dinsdagavond meededen aan het online-evenement van de RD-jongerenredactie vindt van wel. Julianne Chevalking (14) en de zussen Annemijn (14) en Hannelore van der Laan (13) verschillen van mening.

Lees meer
column

Hulp van de Heils Armee

Mijn ouders hebben een appartementenhuis gekocht in Oostenrijk. Klinkt erg chique, was het niet. Het pand was een ruïne vol schimmel en zooi. Voordat dat verhuurd kon worden, moest er dus flink wat gebeuren. En aangezien wij niet bepaald de handigste klussers zijn, hadden we hulp nodig.

Lees meer
column

Zo herken je emigratiekoorts bij je ouders

Steeds vaker hoor ik van mensen dat ze het verlangen koesteren om te emigreren. Een nieuw “fantastisch” land, meer rust, mooiere natuur, hogere bergen, een frisse start. Wereldwijd willen meer dan een miljard mensen weg uit hun thuisland, volgens de website van het Friesch Dagblad. Maar wat weerhoudt deze mensen er nu van om daadwerkelijk hun boeltje te pakken en het avontuur tegemoet te gaan?  Is het angst voor het onbekende? Angst om al het vertrouwde achter te laten?

Lees meer
gerard vlogt

Gerard vlogt #5 | Gerard geblinddoekt door Rijssen

Gerard gaat deze vlog wel iets heel bijzonders doen in Rijssen...

Lees meer
column

Als je leven op z’n kop staat

Het vertrouwde, gezellige, volgebouwde Nederland hebben ze de rug toegekeerd. Maria en Matthias Wilbrink verwisselden vijf jaar geleden het Gelderse dorpje Lieren voor een leven tussen Oostenrijkse bergen en meren. Voor Puntuit schrijven ze vanaf nu wekelijks een wisselcolumn over de gebeurtenis die hun leven sindsdien op een ander spoor zette.

Lees meer
column

Efficiëntie

Ook mijn familie is fan geworden van de bezorgwagens. Het idee dat ik als klant niet meer door een drukke winkel hoeft te manoeuvreren met vijftien pakken melk is een heerlijke gedachte. Nog beter is het, dat online wel alles leverbaar is, en je niet tegen een leeg schap toiletpapier hoeft aan te kijken. Maar soms heeft het ook nadelen.

Lees meer
evangeliseren

Wat jongeren kunnen doen in evangelisatiewerk

Juist jongeren zijn nodig bij het evangelisatiewerk in Amsterdam. Dat stelt evangelist Vos (38) van Bij Simon de Looijer in Amsterdam.

Lees meer
corona

Zo blijf je fit in coronatijd

Hoe blijf je fit in lockdowntijd? De veertig jongeren die RD-jongerenredactie Puntuit dinsdagavond digitaal sprak over sport en beweging, hebben daar wel ideeën over. Het beste idee kwam volgens de deelnemers van Rilana de Jonge (14).

Lees meer
vloggen

Daniëlle vlogt #4 | Ouddorp vanuit de uitkijktoren

 

Daniëlle is in deze vlog actief als 'chef kinderen-in-bed' dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk wordt er ook genoten van de sneeuw en wordt een uitkijktoren beklommen met zicht op Ouddorp. En zoals gevraagd door de kijkers stelt Daniëlle haar familie even voor.

Lees meer
Pasen

Veertig dagen vasten

De eerste lijdenszondag is geweest en op 17 februari begint de veertigdagentijd. Sommige christenen gebruiken deze periode om te vasten. Twee jongeren vertellen waarom zij hun gebruik van sociale media tijdelijk aan banden leggen.

Lees meer