Nieuws

column

Almhut als eindbestemming

Half verwachtend dat onze examenreis, net als de reis naar Italië en de reis naar Ierland, ook in het water zou vallen, ging onze klas de negende oktober tegemoet, toen we toestemming van de directie kregen toch te gaan. Nu hadden we onze plannen toch al een beetje gedecimeerd van reis naar Rome of Milaan naar een almhut op tweeënhalf uur afstand; iedereen had er zin in.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Filerijden op de schaats

Van de gladde ijsvloer naar een historische rondwandeling in Amsterdam. Vlogster Daniëlle vertrekt vanuit haar woonplaats met de auto naar de gezellige, maar drukke hoofdstad om daar een leuke dag te beleven.

Lees meer
Betuwse Broeders

Hoog bezoek in de camper van de Betuwse Broeders

De Betuwse Broeders hebben de allerarmsten in Oekraïne de afgelopen weken wat warmte bezorgd door handgemaakte dekens uit te delen.

Lees meer
jong

In gesprek met Israëlische jongeren

Een christen in Israël wordt soms gehaat. Dat vertelden de Israëlische Karin (22), Shaul (26) en Hadas (22) vorige week vrijdag tijdens een live uitgezonden jongerenbijeenkomst van het deputaatschap voor Israël van de Gereformeerde Gemeenten. De Nederlandse Maarten, Marlou en Celia gingen vanuit een studio met hen in gesprek.

Lees meer
werk

Benthes kaarten te koop in het hele land

Gefeliciteerd, sterkte: voor elke gelegenheid heeft Benthe van Rumpt een kaart. Ruim tweeënhalf jaar geleden startte ze haar eigen bedrijf en inmiddels heeft ze haar collectie flink uitgebreid.

Lees meer
jong

Protestpraat

Jongeren zijn de laatste weken volop in het nieuws. Ze nemen deel aan coronademonstraties of doen mee aan de stille Mars voor het Leven. Wat vinden christelijke jongeren daar eigenlijk van? Mag demonstreren op grond van de Bijbel wel? Puntuit vraagt het haar panel.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Puntuitvlogster Daniëlle kweekt groene vingers

Met modderige schoenen, maar in gezelschap van een Monstera keert vlogster Daniëlle huiswaarts na een dag helpen bij kwekerij OranjeVliet.

Lees meer
duurzaamheid

Zelfs een stokoude printer krijgen ze aan de praat

Blauwgrijze rook kringelt omhoog als de soldeerbout van Joas van der Eerden (17) het tin raakt dat zijn neef Justin Witjes (16) er zachtjes tegenaan duwt. Een druppel vloeibaar metaal hangt nu boven de HPlaptop die Joas hoopt te kunnen repareren. Voor het goede doel en tegen elektronisch afval.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Vieze handen voor Daniëlle op de kinderboerderij

In welke kleding je het best kunt helpen op een kinderboerderij, wat varkens moeten eten en hoe je een pony moet poetsen, is allemaal te zien in Daniëlles nieuwste vlog.

Lees meer
Betuwse Broeders

Eten, zingen en sporten met de Betuwse Broeders

De Betuwse Broeders delen soep en broodjes uit aan de allerarmsten, slaan een uitputtende sportessie niet over en proberen mee te zingen met een bekende melodie in een onbekende taal.

Lees meer