Nieuws

corona

Mondkapjesplicht op Hoornbeeck

In de gangen van het Hoornbeeck College van Rotterdam moeten leerlingen met ingang van het nieuwe schooljaar een mondkapje dragen. In lokalen kan de studenten vragen een mondmasker te dragen. Dat zegt directeur Arjen van Kralingen tegen RTV Rijnmond.

 

Lees meer
kerk in 2050

„Als we alleen nog regels hebben, zijn we doods geworden"

Jonge reformatorische christenen moeten scherper kiezen tussen kroeg of Bijbelstudie, zeggen de vijf jongeren die met elkaar in gesprek gaan over de kerk van de toekomst.

Lees meer
corona

Oproep: werkzoekende jongeren gezocht!

Door de coronacrisis is het voor pas afgestudeerde jongeren lastig om een baan te vinden. Net als bij de crisis in 2009 wil Puntuit deze gedupeerde groep helpen om een baan te vinden.

Lees meer
chris stapt op

Met pijn en moeite naar het eindpunt

Nog 60 kilometer. Dan is de intensiefste fietstocht die ik ooit maakte voltooid. Vanavond hoop ik in Nieuwvliet aan te komen. Maar de route daarheen is ongekend zwaar, met de Zeelandbrug als dieptepunt.

Lees meer
treinen

Vanaf 1 september goedkoper reizen voor jongeren met NS

Jongeren van 12 tot en met 18 jaar kunnen vanaf 1 september buiten de spits een stuk goedkoper treinreizen. Dan start de NS met de verkoop van een nieuwe jongerendagkaart, heeft het vervoersbedrijf woensdag bekendgemaakt.

Lees meer
Alicia

Mondmasker verplicht

„Mundmaske über den Nase”, snauwt de winkeljuffrouw tegen mij. Verschrikt kijk ik op. Na drie kwartier in een Duitse kledingwinkel, heb ik even frisse lucht nodig. Ik trek mijn mondkapje een stukje naar voren om hem vervolgens weer terug te laten vallen. Maar de nauwlettende winkeljuffrouw heeft het al gezien, en geeft me een reprimande.

Lees meer
corona

Studentenverenigingen coronaproof van start: juist nu sociale contacten nodig

In sommige steden is er zoveel animo voor studentenverenigingen dat ze honderden aanmelders moeten teleurstellen wegens plaatsgebrek. Trekken ook christelijke verenigingen meer studenten, die een sociaal leven zoeken naast de colleges vanachter de laptop?

Lees meer
kerk in 2050

Krijgen we een nieuwe Bijbelvertaling in de kerk?

Hoe ziet de kerk van 2050 eruit? Over die vraag gaat het gesprek tussen zes jonge mensen in de Grote Kerk van Apeldoorn.

Lees meer
speciale studie

Psychobiologiestudent Josianne snijdt in rattenhersens

Snijden in een rattenbrein, speuren naar stoornissen in hersenen en onderzoeken wat er gebeurt bij mensen met de ziekte van Alzheimer. Josianne Slijkhuis weet er als student psychobiologie alles van. Toch wil ze het liefst wiskundedocent worden.

Lees meer
speciale studie

'Nerd' Piet (20) doet bio-informatica

Mensen helpen. Dat is een belangrijke drijfveer voor Piet Hanegraaf (20) om voor de studie bio-informatica te kiezen. „Iedere christen heeft de opdracht om wat voor een ander te betekenen. Met mijn studie zou ik een medicijn kunnen vinden voor een grote groep mensen met een erfelijke aandoening zoals doofheid.”

Lees meer