Nieuws

depressie

Hopen op de Heere tijdens een depressie

Depressie en geloof zijn met elkaar verbonden, maar het zijn twee verschillende realiteiten. Het is niet zo dat als je maar een groot geloof hebt, je geen depressie kunt krijgen. Tegelijkertijd beïnvloeden ze elkaar wel. Het geloof kan een depressie ver­ergeren, maar kan ook bijdragen aan het herstel, vertelt Hanneke Schaap, psycholoog en theoloog.

Lees meer
column

Tasjes bezorgen

Onze jeugdgroep van de kerk heeft een leuk initiatief bedacht. We gaan tasjes met een aardigheidje bezorgen bij oude en eenzame mensen om hen een steuntje in de rug te geven. Tikkies voor de onkosten worden door de organisatoren naar de jongeren gestuurd en betaald.

Lees meer
tegenslag

Lieneke moet met kleine stapjes door de dag

Een ongeluk is zo gebeurd. Dat heeft Lieneke Beeuwkes (16) ervaren. De Veenendaalse heeft nu bijna een jaar te kampen met de ingrijpende gevolgen van een hersenkneuzing. „Mijn hersenen zijn al overprikkeld op het moment dat ik opsta. Als ik m’n bed uitstap, ben ik mijn grens al over.”

Lees meer
column

Column: Op zondag

Het flitst nog weleens door m’n hoofd. Een kaartje over winkelsluiting op zondag. Stond een maand geleden in de krant. Nederland was helemaal rood, op een enkel wit vlekje na. Er blijken nog maar 28 Nederlandse gemeenten te zijn waar supermarkten tussen zaterdagavond en maandagochtend de lichten gedoofd houden. In 2013 was dat ruim het dubbele, en mochten ondernemers in de meeste gemeenten hun deuren slechts een paar zondagen per jaar openen.

Lees meer
corona

Deze jongeren zien aan corona ook een positieve kant

Inmiddels duurt de coronacrisis negen maanden. Examens zijn niet doorgegaan, bij kerkdiensten is maar een beperkt aantal bezoekers toegestaan en eenzaamheid is aan de orde van de dag. In de donkere dagen voor Kerst vragen we jongeren of de invloed van corona ergens ook positief is geweest.

Lees meer
corona

Fruytier Rijssen dicht vanwege corona

De Rijssense vestiging van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap houdt tot de kerstvakantie haar deuren dicht. Het aantal coronabesmettingen loopt te hoog op. De leerlingen volgen de lessen op afstand.

Lees meer
jong

Dit zijn de nieuwe vloggers voor Puntuit

Puntuit verwelkomt twee nieuwe vloggers. Gerard Brasser (21) en Daniëlle de Waal (15) worden de kersverse gezichten op ons YouTubekanaal. In dit dubbelinterview een eerste kennismaking.

Lees meer
kerk

„Help als jongere Gods Woord door te vertellen”

Rosanne Heemskerk (22) uit Rijnsburg en Lydia Versluis (15) uit Ede hebben allebei hart voor kinderen en jongeren. Die eigenschap komt in de kerk goed van pas. „Helpen in de kerk is niet alleen voor ouderen.”

Lees meer
menens

Menens: Wat is bevinding?

 Wat is bevinding eigenlijk?

Lees meer
geweld

Gewapend naar school

Met een mes naar school gaan, anderen ermee bedreigen of zelfs verwonden: jongeren doen het steeds vaker. Afgelopen schooljaar werden 358 Nederlandse scholieren geschorst omdat ze een wapen op zak hadden, meldt de inspectie. Op het Driestar College in Leiden krijgen mesbezitters weinig kans.

Lees meer