Nieuws

menens

Uitverkiezing, wat is dat eigenlijk?

„Ben ik uitverkoren?” Meer leren over de uitverkiezing kan je inzicht geven in de manier waarop je als mens zalig wordt.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Daniëlle test gezonde gewoonte: een week zo min mogelijk afval

Met veel gemak gooit Daniëlle dagelijks zo’n vijftien items in de afvalbak. Kan dat niet een beetje minder?

Lees meer
Daniëlle vlogt

Daniëlle test gezonde gewoonte: een week geen vlees eten

Vol goede moed begint Daniëlle aan een week zonder vlees. Als papa jarig is en iedereen Chinees smult, zit de vlogster aan de friet. En als mama per ongeluk brood met ham klaarmaakt voor de schoollunch van dochterlief, laat Daniëlle dat staan.

Lees meer
schepping

Spiekbriefje van straat dankzij schone scholier

Een plastic fles rolt over straat en valt in het water. De beek voert de fles mee naar de rivier, de rivier mondt uit in de zee. Daar zinkt het plastic naar de bodem en breekt het langzaam in kleine stukjes uiteen. Een vis neemt een hapje plastic en even later neemt een man een hapje van die heerlijke vis.

Lees meer
roken

Is roken ouderwets? Dit vinden jullie

Supermarkt Lidl sleurde de smerige sigaret tijdens Stoptober uit de schappen. De schooljeugd van tegenwoordig moet uitgroeien tot een rookvrije generatie, is het plan. Puntuit polst haar panel en vraagt: Is roken ouderwets?

Lees meer
Betuwse Broeders

Betuwse Broeders vloggen met verre naaste

Ze kochten een camper, namen ontslag en vertrekken maandag voor een reis door de koudere delen van Europa. De Betuwse Broeders, zoals ze zichzelf noemen, steken de komende maanden de handen uit de mouwen voor de stichting Kom over en help.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Daniëlle test gezonde gewoonte: elke dag 10.000 stappen zetten

In de nieuwe vlogserie ”gezonde gewoonten” test vlogster Daniëlle de Waal verschillende leefstijlen.

Lees meer
schrijven

Schrijf over de waarde van leven en win een e-reader!

RD-jongerenredactie Puntuit organiseert samen met de Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) en de SGP-jongeren een schrijfwedstrijd in de Week van het Leven. En jij kunt meedoen.

Lees meer
column

Bedevaart voor zegen op schooljaar

Hoewel zeventien van de twintig leerlingen in mijn klas rooms-katholiek zijn, in elke klas een Christusbeeldje hangt en er aan het begin en eind van het jaar een katholieke mis voor iedereen is, ga ik naar een openbare school. Dat bleek maar weer toen er vandaag een bedevaart in mijn rooster ingepland stond.

Lees meer
sociale media

Onzeker van ‘perfecte’ lichamen

Instagram is schadelijk voor de psychische gezondheid van veel tieners, met name meisjes. Dat weet het bedrijf achter de populaire app zelf maar al te goed, onthulde een Amerikaanse krant vorige maand. Twee vierde klassen van de Guido de Brès scholengemeenschap reageren.

Lees meer