Nieuws

geloof

God is het waard om gediend te worden

Het bekendste werk van Wilhelmus à Brakel is ”De Redelijke Godsdienst”. Dat komt uit Romeinen 12:1: „Ik bid u dan, broeders, door de ontfermingen Gods, dat gij uw lichamen stelt tot een levende, heilige en Gode welbehaaglijke offerande, welke is uw redelijke godsdienst.”

Lees meer
geld

Koen (21) wil alle Nederlanders maandelijks 1000 euro geven

Koen Bruning (21) vindt het een goed idee is om elke Nederlander vanaf z’n achttiende tot zijn pensioen maandelijks 1000 euro te geven. ”Samen Rijk”, heet zijn het boek dat hij er over schreef.

Lees meer
gerard vlogt

Gerard vlogt #8 | Leuk dat je cake

Gerard Brasser gaat stoppen met vloggen. Dit is een compilatie van de vlog's van Gerard. 

Lees meer
column

Voor- en nadelen van een berg

„En waar is de stoeltjeslift precies” vroeg mijn vader hijgend op de dag dat wij voor het eerst met de makelaar het weggetje naar ons huis in Oostenrijk opzwoegden.

Lees meer
menens

Stille tijd onmisbaar

Het is stil in het klaslokaal. „Wie van jullie houdt iedere dag stille tijd?” Slechts drie vingers gaan de lucht in.

Lees meer
column

Het examen waarvoor (bijna) niemand zakt

„Er is in mijn hele carrière maar één iemand gezakt voor het examen, jullie gaan het allemaal halen.” Zo probeert mijn docent Engels de klas moed in te spreken. Het enige wat ik denk is: „Straks ben ik de tweede in de geschiedenis die zakt. Wat een afgang zou dat zijn. Als er nu al dertig mensen gezakt waren...” 

Lees meer
debat

Anne-Marte praat met Blokhuis over buurthuizen

Anne-Marthe Westmaas (14) uit Arnemuiden vergaderde donderdag met staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees meer
helden

Ruben reanimeerde zijn vader - met succes

Op zondag 8 november kreeg de vader van Ruben van Geelen (14) uit Nijkerk een hartstilstand. Ruben greep meteen in. En redde het leven van zijn vader.

Lees meer
column

In Oostenrijk zit lesstof over WOII anders in elkaar

Op het gymnasium waar ik naartoe ga, worden veelal dezelfde vakken onderwezen als in Nederland op een Nederlands gymnasium. Ik krijg Italiaans in plaats van Frans en natuurlijk Duits in plaats van Nederlands. Ook de lesstof is soms wat anders.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Daniëlle vlogt #7 | Daniëlle gaat een nieuwe challenge aan!

Daniëlle gaat dit keer vasten tijdens de vastentijd. Heb jij weleens gevast?

Lees meer