Nieuws

speciale studie

Gerietha (17) wordt specialist maatkleding

Al van jongs af aan is de 17-jarige Gerietha van de Kamp in de weer met stofjes, knoopjes en kraaltjes en draait haar naaimachine overuren. Maar van haar hobby haar beroep maken? Dat komt niet echt bij haar op. Tot ze hoort van de opleiding specialist mode/maatkleding. „Na de open dag was ik gelijk om.”

Lees meer
speciale studie

Doe maar duur. Wim studeert sustainable innovation

Sustainable innovation, oftewel duurzame innovatie. Dat studeert Wim van den Dikkenberg uit Ochten. De studie maakt hem meer en meer bewust van het Bijbelse begrip rentmeesterschap.

Lees meer
speciale studie

Hypermobiele Tanne is bewegingstherapeut

„Als je hypermobiel bent, zijn je gewrichtsbanden en pezen te soepel. Je gewrichten krijgen daardoor niet genoeg steun”, zegt Tanne. „Als ik voorover buig, raak ik moeiteloos met mijn vingers de grond.” Handig. Ook lastig. „Ik ben vatbaarder voor spier- en gewrichtsklachten. Daarom is het van belang dat ik mijn spieren extra train, zodat mijn gewrichten meer stabiliteit krijgen.”

Lees meer
speciale studie

Robert (22) leert Hebreeuws

Met zijn enige overgebleven jaargenoot krijgt hij colleges. Eén vak volgt Robert Braskamp (22) zelfs in z’n eentje. „Alle bachelorstudenten van Hebreeuws en Joodse studies passen in ons studentenhuis”, lacht Robert, die met tien man in Amsterdam-Zuidoost woont.

Lees meer
Alicia

Impulsaankoop

Mijn kamer is alleen opgeruimd als ik op vakantie ben. Voordat ik de deur een aantal weken achter me dichttrek, moet mijn kamer van mijn ouders spic en span. Wel handig voor het geval er inbrekers komen, dan zullen ze niet uitglijden over mijn bende.

Lees meer
oorlog

Leidse studenten maken indrukwekkende podcast over Srebrenica

De christelijke studenten Bas, Jelle en Pieter startten in coronatijd met de actualiteitenpodcast De Heeren van Coen. In de eerste afleveringen spreken ze met veteraan Johan de Jonge over de gefaalde missie in Bosnië, nu 25 jaar geleden.

Lees meer
corona

„Verplicht 1 meter afstand voor scholieren”

Scholieren op de middelbare school zouden verplicht een meter afstand van elkaar moeten houden om te voorkomen dat ze het coronavirus verspreiden. Dat zegt Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde en lid van het Outbreak Management Team (OMT), tegen het AD.

Lees meer
chris stapt op

Eilandhoppen met tegenwind

Musicerende merels, meeuwen en mussen doen mij om halfzeven op een heerlijke manier ontwaken. En als ik mijn onderkomen openrits, vallen er vriendelijke zonnestralen naar binnen. Een beter begin van de laatste dag van de bakfietstocht had ik niet durven wensen.

Lees meer
caroline kookt

„Succesvol zijn betekent niet dat altijd alles goed gaat"

Caroline kookt met Hanna (21), de oprichtster van Fleurrijk, een online tijdschrift voor christelijke vrouwen. Hoe begin je zoiets? En gaat zo'n project altijd goed?

Lees meer

„Meer jongeren stoppen in eerste studiejaar door corona”

Door corona zullen komend schooljaar meer eerstejaarsstudenten stoppen met hun studie. Dat vrezen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), die de Tweede Kamer en onderwijsinstellingen oproepen daar extra aandacht aan te besteden.

Lees meer