Nieuws

geloof

De Bijbel vertelt wat goed en fout is

Wat is goed en wat is fout? Wat voor jou goed of fout voelt, zegt de moderne mens. Juditte Bos vertelt hoe ze hier vanuit de Bijbel tegen aankijkt. Ze gaat in op stellingen en vragen.

Lees meer
column

Column: Reservebrilletje

Op m’n bureau ligt inmiddels een koker met bril. En op de wastafel staan een fles lenzenvloeistof en een bakje met twee plastic flubbertjes. Maar de aanschaf van het oogheelkundig instrumentarium ging bepaald niet vanzelf.

Lees meer
gerard vlogt

Gerard vlogt #4 | Gerard bouwt huizen van Lego

 

In deze vlog sopt Gerard door de modder en vertelt hij over z'n nieuwe baan. Verder speelt hij samen met z'n broertje het spelletje Qwixx: inclusief speluitleg! En als je een fan van Lego bent moet je deze vlog zeker kijken.

Lees meer

Vluchteling vertelt verhaal in ”Vlindervrij”

Zelf een boek schrijven, illustreren en uitgeven. Dat was de droom van Femke de Jong (16) en Susanna Verburg (17). Na maanden keihard werken verkopen ze sinds vorige week de eerste exemplaren. De opbrengst is voor een goed doel. „We willen de vluchtelingen een gezicht geven.”

Lees meer
corona

Wij helpen je de lockdown door. Doe dinsdag mee met ons event!

De Puntuit Teamsvergadering van deze week smaakt naar meer. De komende dinsdagen organiseert Puntuit interactieve onlineavonden. En jij kunt meedoen.

Lees meer
verkiezingen

Christelijke politici botsen in verkiezingsdebat Puntuit

Tafels en stoelen zijn verdwenen uit de aula van het Van Lodenstein College in Amersfoort. Deze donderdagavond staan er felle studiolampen en een viertal camera’s gericht op wat stijlvolle stoelen.

Lees meer
vloggen

Daniëlle vlogt #3 | Daniëlle doet mee aan Puntuit Kahoot quiz

In deze vlog gaat Daniëlle zich voorbereiden op de komende nu. Broertje Joas heeft ondertussen niet zo'n zin om naar bed te gaan ... en in deze tijd een vakantiepark bezoeken is natuurlijk ook geen straf. En wat is er leuker dan samen met 40 anderen mee te doen aan een echte Puntuitvergadering?

Lees meer
vloggen

Gerard vlogt #3 | Gerard installeert 'verborgen camera'

Gerard maakt samen met z'n broertje een planning voor de dag. Uiteraard is er in de planning ook ruimte voor ontspanning: eten, wandelen en spelletjes spelen. Wist je trouwens dat je heel veel lol kunt maken met een handdoekhaakje? Gerard levert graag het bewijs.

Lees meer
politiek

Terugkijken: Het christelijke verkiezingsdebat voor jongeren

Ze zijn de jongste Tweede Kamerkandidaten voor de drie christelijke partijen. Robbert van Ettekoven (CDA, nummer 57), Arie Rijneveld (SGP, nummer 11) en Daphne Steenbergen (ChristenUnie, nummer 41) debatteren donderdag vanaf 18.30 uur met elkaar en de kijkers via de livestream van Puntuit. Hier stellen ze zich vast voor.

Lees meer
bekering

Niet zien, tóch geloven

Het geloof is volgens de Bijbel een bewijs van dingen die we niet zien. Met geloven bedoelt de Bijbel dat je vast vertrouwt dat God jou om Christus’ wil vergeving schenkt. Wat kunnen we over geloof leren van de reformator Maarten Luther? En hoe werkt dat in de praktijk: niet zien en tóch geloven? We spraken erover met vijf jongeren.

Lees meer