Nieuws

Daniëlle vlogt

Een dag student aan Driestar hogeschool

Je kunt je er verkleden als Willem van Oranje én het is belangrijk om met je studiegenoten samen te werken en te reflecteren.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Hoeveel sterren voor het bakken van pizza’s?

Wat hoort er nog meer op een pizza met salami en mag je alles wat je maakt zelf opeten? Vlogster Daniëlle probeert een tweede beroep uit.

Lees meer
crowdfunding

Scholieren verkopen digitale fantansiewezens

Ze zouden er best miljonair mee kunnen worden, weten Wilmar van Diejen, Mees de Man en Laurens Schalk. De drie havo-leerlingen van het Van Lodenstein College in Kesteren verkopen met hun bedrijf digitale plaatjes en video’s van fantasiewezens. Voor een betere wereld en een dikke portemonnee.

Lees meer
Daniëlle vlogt

Zou ik schoonmaakster willen worden?

Bedden verschonen, de badkuip soppen en suiker klaarzetten. Schoonmaakster Daniëlle probeert beroepen uit.

Lees meer
column

Ik woon in Oostenrijk en ben niet gevaccineerd, dus is shoppen mij verboden

Terwijl in Nederland nog volop gediscussieerd wordt over nieuwe coronawetten en -maatregelen, lijkt Oostenrijk Nederland de afgelopen twee jaar telkens een stap voor te zijn.  

Lees meer
Betuwse Broeders

Broeders spelen met kinderen in Oost-Europa

De Betuwse Broeders Henry en Peter Jan delen voedsel uit aan armen, bezichtigen een splinternieuwe school en doen hoofd, schouders, knie en teen met kleuters.

Lees meer
menens

Uitverkiezing: een geheim met een oorsprong in de eeuwigheid

Een geheim dat zijn oorsprong heeft in de eeuwigheid. Dat is het verbond van de verlossing, het verbond dat God de Vader en God de Zoon gesloten hebben om uitverkoren mensen te redden.

Lees meer
Week van het Leven

Drie tienermeiden winnen schrijfwedstrijd over waarde ongeboren leven

Jacolien Meulmeester (16) uit Arnemuiden won met haar verhaal ”Waardevol” de schrijfwedstrijd die de RMU, SGPJ en Puntuit organiseerden in de Week van het Leven. Dit is haar verhaal, én dat van Sarah (tweede prijs) en Femke (derde prijs).

Lees meer
abortus

Deze vriendinnen lopen mee in de Mars voor het Leven

De meeste dagen leven ze een comfortabel leventje in hun christelijke bubbel, zeggen de vriendinnen Ellemieke Hoogerland en Loïsah Everse (beiden 17). Maar deze zaterdag bekennen ze kleur en tr1ekken ze naar Den Haag om mee te lopen in de Mars voor het Leven. 

Lees meer
abortus

Jolinde praat op straat over abortus

Prolifeactiviste Jolinde gaat in de Week van het Leven de Utrechtse straten op met jongeren te praten over de Nederlandse abortuswetgeving.

Lees meer