Nieuws

Belijdenis doen steeds minder populair

Het aantal jongeren dat openbare geloofsbelijdenis doet in de kerk neemt elk jaar af. Dat roept de vraag op: hoe belangrijk is de kerk nog voor jonge mensen?
Lees meer

Minder jongeren doen belijdenis

In veel kerken start de belijdeniscatechisatie weer. Maar steeds minder jongeren maken daar gebruik van, en doen geen belijdenis. Wat vinden kerken van deze ontwikkeling? Een reactie uit de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) en uit de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN).
Lees meer

Taart voor Driestarleerlingen; school viert 75-jarig bestaan

Het Driestar College en Driestar educatief bestonden afgelopen donderdag, 5 september, 75 jaar. Het Driestar College vierde dit met alle leerlingen. In iedere klas werd een korte presentatie over de geschiedenis van de school gegeven. De leerlingen kregen een gebakje en gingen per sector ook op de foto. Daarvoor kregen de leerlingen allemaal een jubileumshirt. Het leverde een foto op in de vorm van het Driestarlogo.
Lees meer

PVV-meisje Els op bezoek bij SGP

PVV-meisje Els bezocht vorige week haar oud-directeur van het voortgezet onderwijs, SGP-Kamerlid Roelof Bisschop.
Lees meer

Als christenstudent de 'echte' wereld in

Veel studenten pakken begin september hun studie aan de universiteit 'opnieuw' op. Welke invloed heeft de studentenwereld op het geloofsleven van christelijke studenten? Annerieke van Vianen (22) en Arjan Bassa (19) uit Nieuwpoort vertellen.
Lees meer

Gert van Lagen uit Ederveen wint fotowedstrijd Puntuit

Met een foto van een Lantaarntje, een soort waterjuffer, heeft Gert van Lagen (20) uit Ederveen de fotowedstrijd "De mug een olifant" gewonnen. De tweede prijs en de publieksprijs gingen naar Robert Beijeman (20) uit Oldebroek. De veertienjarige Jessica Koolmees uit Kapelle won de derde prijs.
Lees meer

Vragen over de catechisatieles (video)

Binnenkort gaan duizenden jongeren weer iedere maandagavond met een vragenboekje onder de snelbinders naar de kerk. Traditiegetrouw luisteren ze daar een klein uur naar de uitleg van een catecheet. Moet de catechisatieles veranderen? Twee jongeren en een ouderling uit de gereformeerde gemeente van �s-Gravenpolder reageren op deze vraag.
Lees meer

Caroline vlogt #2: Verlovingsfeest en eerste dagen universiteit

Caroline gaat deze week voor het eerst naar de universiteit en haar zus geeft een verlovingsfeest. Ze heeft een verrassing voor haar in petto, maar helemaal soepel verloopt dat niet.
Lees meer

Smartphone weren past bij reformatorische school

Hoe meer wij zien dat ouderen niet meer zonder smartphone kunnen, hoe benauwder wij moeten zijn om jongeren aan die slavernij bloot te stellen. Hetzij op school, hetzij thuis.
Lees meer

Meneer Pater maakt kans op titel 'Mediathecaris van het jaar'

Meneer Pater, mediathecaris op het Van Lodenstein College in Amersfoort, is genomineerd voor de nationale titel 'Mediathecaris van het jaar.
Lees meer