Nieuws

Puber die pas laat slaapt, verdient begrip

Vraag niet hoe het ontstaat �dat weten we niet� maar 10 tot 15 procent van de pubers kampt met slaapproblemen als gevolg van een verschoven biologische klok. De sociale gevolgen daarvan zijn veel groter dan we denken, blijkt uit onderzoek van slaaparts en kinderneuroloog Sigrid Pillen.
Lees meer

Nieuwe podcast over klassieke muziek: Bach van de Dag

KRO-NCRV Radio 4 is op maandag 2 september gestart met de eerste aflevering van een nieuwe, langlopende podcastserie: de Bach van de Dag.
Lees meer
uit huis

Als thuis wonen niet langer gaat

Thuis wonen gaat niet meer, weet Henrieke Wagterveld (20). Ze woont onder begeleiding in de Hof van Sion in 's-Heerenbroek. 'Het is voor iedereen beter zo.'

Lees meer

Opening schooljaar Lodenstein: heilige spot en bergbeklimmers

'Laat dit schooljaar een jaar zijn van vrolijkheid, plezier en vermaak.' Zo begon ds. O. M. van der Tang de jaaropening van het Van Lodensteincollege in Barneveld.
Lees meer

Leerlingen Pieter Zandt steken de handen uit de mouwen (video)

Leerlingen van de Pieter Zandt staken vrijdag 30 augustus de handen uit de mouwen voor Stichting Present. Er zijn een aantal grote projecten gedaan, maar ook kleine klusjes bij mensen thuis of in de buurt.
Lees meer

Nieuw landelijk meldpunt voor eenzame jongeren

Woensdagavond wordt een landelijk meldpunt voor eenzame jongeren gelanceerd. Het initiatief komt van de stichting Join Us en is bereikbaar via eenzamejongeren.com.
Lees meer

Hoe Twitter de eenzame Kelly-An aan een maatje helpt

Sinds haar vijftiende voelt Kelly-An Brouwer (18) uit Boskoop zich eenzaam. Met tweets voorzien van de hashtag #eenzamejongeren is ze op zoek naar een maatje. Binnenkort heeft ze haar eerste afspraak. Met iemand die net als zij de hashtag heeft gebruikt in een bericht op Twitter.
Lees meer

Prins Harry brengt bliksembezoek aan Amsterdam

Prins Harry heeft in Amsterdam een initiatief gepresenteerd om reizen duurzamer te maken. De hertog van Sussex sprak in een speech zijn zorgen uit over de impact die het steeds verder toenemende toerisme heeft op het milieu en de lokale gemeenschappen. Hij zei dan ook erg blij te zijn dat enkele grote spelers in de reisbranche nu de handen ineenslaan hier iets aan te doen.
Lees meer

Minister kijkt of leenstelsel wel goed werkt

Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven gaat het leenstelsel voor studenten tegen het licht houden. Blijkt daaruit inderdaad dat het voor sommige studenten 'een grote belemmering' is, zoals een flinke Kamermeerderheid inmiddels vindt, �dan gaan we kijken naar de mogelijke aanpassingen�.
Lees meer

Brede steun voor afschaffing studielening

In de Tweede Kamer bestaat brede steun voor de herinvoering van de 'gratis' basisbeurs voor studenten.
Lees meer