Nieuws

Stemming fotowedstrijd gesloten; bekendmaking volgt zaterdag

Je kunt niet meer stemmen voor de fotowedstrijd De mug een olifant. Er werden honderden stemmen uitgebracht. In het RDMagazine van aanstaande zaterdag wordt bekendgemaakt wie er hebben gewonnen.
Lees meer

Willem (20) klust in sporthal en kerk

Praten als Brugman kan William Kramer (20), maar lezen en schrijven lukt hem niet. Daarom moet de jongeman nogal wat beroepen aan zijn neus voorbij laten gaan. Toch steekt hij graag de handen uit de mouwen. Dat doet hij in een kerk en een sporthal in Urk.
Lees meer
christenvervolging

Als het goed is, komt vervolging dichtbij

In het kantoor van Bijzondere Noden in Woerden hangt een kruis uit Syrië. Lewieke de Wildt (15) kijkt ernaar terwijl ze in gesprek is met Jan Drost, de algemeen secretaris van het deputaatschap van de Gereformeerde Gemeenten.

Lees meer

Prinses Ariane op de fiets naar de brugklas

De eerste schooldag voor prinses Ariane op de middelbare school is aangebroken. Ze vertrok maandag op de fiets naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Koning Willem-Alexander legde haar eerste meters voor paleis Huis ten Bosch vast.
Lees meer

Cursus voor studenten eerste generatie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft een programma voor eerstegeneratiestudenten opgezet: jongeren die het opleidingspatroon in hun familie doorbreken.
Lees meer

'Jongeren worden steeds later zelfstandig'

Nederlandse jongeren worden steeds later zelfstandig. Daarnaast is onder jongeren sprake van een tweedeling. Daarvoor waarschuwt de Sociaal-Economische Raad (SER) in een rapport dat vrijdag verschijnt.
Lees meer

Jongere bezorgd om schermtijd

Nederlandse tieners zijn kritisch op hun eigen schermgebruik, meldt de Volkskrant. Ze brengen meer tijd door achter een telefoon, tablet of laptop dan ze zelf verantwoord vinden. Bijna 7 op de 10 tieners vinden het bovendien jammer dat er tegenwoordig minder buiten gespeeld wordt.
Lees meer

Jongeren vinden grammatica gruwelijk lastig

De Puntuitredactie schrijft wekelijks artikelen voor jongeren. Wat is het lijdend voorwerp in deze zin? En de persoonsvorm? Steeds meer jongeren vinden het lastig om deze vragen goed te beantwoorden, bleek donderdag uit onderzoek van de Universiteit Gent.
Lees meer

Caroline vlogt #1: Van ruilen komt dit keer geen huilen

Caroline krijgt de opdracht om een dopper van Puntuit te ruilen tegen alles wat meer waarde heeft. Ze ruilt en ruilt en komt thuis met...
Lees meer

Honderden mensen dupe van Tikkie-fraude

Maak even 1 cent over via deze link, dan weet ik dat je te vertrouwen bent. Tussen januari en juni zijn zeker 375 mensen in die truc getrapt. Ze dachten dat ze op een veilige bankiersite zaten, maar hun gebruikersnamen en wachtwoorden kwamen in verkeerde handen. Zes verdachten zijn opgepakt. Ze hebben bijna 100.000 euro buitgemaakt.
Lees meer