Nieuws

pesten

Gepeste Tessa: Ik kan het nog steeds niet bevatten

Ze sneed zichzelf om de pijn van het pesten niet te voelen. Jarenlang werd de nu 13-jarige Tessa door haar klasgenoten als grofvuil behandeld. Fysiek en verbaal, op school en digitaal.

Lees meer
werk

Werken met eten

Thirza van de Ruit (21) is sinds juni klaar met haar opleiding en is op zoek naar een voltijdsbaan. Meerdere sollicitatiebrieven zijn de deur uitgegaan. „Ik wil graag aan de slag als productontwikkelaar in de voedingssector.”

Lees meer
Alicia

Uit de kom

„Dan wens ik u nog een fijne dag.” „O ja, wilt u de bon nog mee?” Sinds een week ben ik tijdelijk caissière, want op de broodafdeling werken met krukken is niet heel handig.

Lees meer
christenvervolging

Getuigen door woorden en daden

„Getuigen doe je niet alleen door woorden, maar moet ook door daden”, meent Emma van Eckeveld (14) uit Woerden. „In je hele leven moet je laten zien dat je in God gelooft.” 

Lees meer
caroline vlogt

Caroline vlogt #49: Caroline zoekt vlogger!

Caroline gaat oude vlogs terugkijken. Met een reden: ze geeft wat tips voor haar opvolger. Want Caroline stopt met vloggen. Er komt nog wel elke vrijdag een video van haar, maar dat zijn geen vlogs meer.

Lees meer
werk

Veel werklozen door corona, maar Puntuit helpt!

De werkloosheid onder jongeren was in jaren niet zo hoog. Wie nu met een net behaald diploma op zak naar een baan zoekt, komt niet vanzelfsprekend meteen aan een passende werkplek. 

Lees meer
middelbare school

Telefoons op Calvijn College nu echt achter slot en grendel

Eindelijk is het zover. Na een jaar van gesprekken en voorbereidingen is het Calvijn College sinds vier weken smartphonevrij. Telefoons moeten thuisblijven, of in een kluis. Hoe vinden leerlingen de maatregel?

Lees meer
column

Enkeltje rust

Ik heb een raadseltje. Wat loopt ’s morgens op vier benen, ’s middags op twee benen en ’s avonds op drie benen? Een mens. Als baby kruip je, daarna ga je lopen en tot slot loopt een bejaarde met twee benen en een stok. Ondanks dat ik nog maar 17 ben, loop ik ook met drie benen. Twee krukken en een been.

Lees meer
politiek

De troonrede voor jou

Prinsjesdag 2020 verschilde in bijna alles van eerdere edities. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen. Wat als Zijne Majesteit alleen maar jongeren voor zich had? Dan klonk die toespraak vast heel anders. Zo bijvoorbeeld.

Lees meer
kerk

Hoe blijft de gemeente gezond?

Hoe ervaar jij de band met je kerk? En op welke manier kun je meer betrokken raken bij de gemeente? Joanne Kok (18) en Peter Renes (19) denken na over deze vragen. „Een gezonde gemeente straalt iets van Gods liefde uit.”

Lees meer