Nieuws

middelbare school

Scholieren geven 75 redenen waarom corona-onderwijs niet deugt

Scholierenorganisatie LAKS heeft maandag een zelf getimmerd bord voor het ministerie van Onderwijs neergezet. Daarop staan 75 redenen waarom het corona-onderwijs in de ogen van de scholieren niet deugt.

Lees meer
christenvervolging

Vervolgd, verdrukt en toch verlost

Wereldwijd worden christenen vervolgd. Maak kennis met een christelijke jongere uit Irak die om veiligheidsredenen anoniem moet blijven. Jesse Dekker (20) uit Hendrik-Ido-Ambacht reageert.

Lees meer
jong

Puntuit-nodiging

Nieuwe mensen leren kennen, informatie opdoen, maar vooral ontspanning. Dat is het doel van woensdagavond 27 januari. Vanaf 20.00 uur start Puntuit een interactieve onlineavond. Doe ideeën op hoe je in coronatijd in contact kunt blijven met de vrienden om je heen. 

Lees meer
vriendschap

In contact met elkaar

Je klasgenoten zie je online. Vrienden spreek je wellicht minder. Hoe zorg je ervoor dat je leeftijdsgenoten ontmoet? Psycholoog Suzanne den Breejen vertelt waarom je vriendschappen in deze crisis er niet onder hoeven te lijden. En waarom onlinecontact tijdelijk een prima vervanger kan zijn van de live-ontmoetingen.

Lees meer
eetstoornis

Hilde laat eetschema los

School is online, sporten kan niet en contact met vrienden is nu lang niet zo intensief. Ex-anorexiapatiënt Hilde Houweling (24) snapt best waarom jongeren juist in coronatijd een eetstoornis ontwikkelen.

Lees meer
column

Column: Dames en heren

Doorgaans is mijn persoon redelijk optimistisch. Iets meer dankbaarheid daarvoor zou best op z’n plek zijn, want het schijnt ontzettend zwaar te zijn om psychische problemen mee te moeten torsen.

Lees meer
God

Geloven tegen de stroom in

Geloven in God is anno 2021 niet vanzelfsprekend. Jan van Wagensveld (20), lid van de hervormde gemeente te Ede, vertelt waarom hij wél gelooft.

Lees meer
ondernemen

Annejet (16) stapt met koffer in trein naar groothandel

Ondernemen zit volgens Annejet Krijgsman (16) in haar genen. In coronatijd startte ze haar eigen webshop. Maar haar leeftijd maakt het zakendoen er niet makkelijker op.

Lees meer
menens

Kan ik mezelf radicaal bekeren?

God zegt in de Bijbel: Kom tot Mij. Dat wil ik doen, maar Hij wil een radicale bekering. Kan ik wel doen wat Hij van me vraagt?

Lees meer
corona

Jarige Lydia kijkt met Puntuit naar persconferentie

De kamer zou dinsdagavond vol visite hebben gezeten als er geen coronavirus was. Op de zestiende verjaardag van Lydia Kwakkel uit Waarder is dit jaar alleen Puntuit welkom. Om naar de coronapersconferentie te kijken. „Beetje apart, zulk bezoek”, vindt Lydia. „Maar ook wel gezellig.”

Lees meer