Actie: #Geloofwaardig Challenge met JBGG

Stuur jouw actie in voor de #Geloofwaardig Challenge


Doe mee met de #Geloofwaardig Challenge!

Wat doe jij om Bijbels onderwijs voor jongeren in Pakistan, Nigeria of India mogelijk te maken? Laat samen met je vereniging zien dat jullie geloofwaardig meedoen en deel jullie meest inspirerende actie in de #Geloofwaardig Challenge!

Wat moet je doen?
Breng jullie meest inspirerende #Geloofwaardigactie in beeld. Doe dit op een creatieve en enthousiaste manier. Laat op deze manier zien hoe jeugdwerk verbindt.

Hoe kun je meedoen?
Maak een kort filmpje over een van jou/jullie acties voor #Geloofwaardig. Dit mag een vlog, een actiefilmpje of een minidocumentaire zijn. Stuur deze tot en met 1 juni in via het formulier hieronder (te bereiken via puntuit.nl/geloofwaardig).

Wie mag er meedoen?
Alle jongeren tussen de 12 en de 25 jaar.

Waar moet je op letten?
Je filmpje duurt maximaal één minuut. Hierin laat je zien hoe inspirerend, inhoudsvol, verbindend en succesvol jullie actie was.

Er is een vakjury die beoordeelt op:

 • Is het filmpje enthousiasmerend?
 • Hoe komt het thema Bijbels onderwijs terug?
 • Zie je dat deze activiteit verbindend werkte?

Daarnaast is er een publieksjury. Hier gaat het om het aantal likes dat je krijgt op sociale media. Hier (link volgt later) komen spelregels over hoe dit werkt.

Waarom meedoen?

 • Laat zien hoe jullie bijdragen aan #Geloofwaardig onderwijs.
 • Inspireer anderen om zich in te zetten voor Bijbels onderwijs.
 • De winnaar/het winnende team wordt in het zonnetje gezet tijdens de afsluiting van de JBBG-actie op de Scratchdag op 9 juni en komt op de Puntuitpagina.

#Geloofwaardig onderwijs is een jeugdwerkactie van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG). Op Puntuit stond eerder het verhaal van Julian en Leendert die oliebollen bakten voor het goede doel.

Kijk voor meer informatie op jbgg.nl/geloofwaardig.

Inzenders opgelet!

Je inzending komt niet direct op de site te staan. Deze moet eerst worden goedgekeurd door de redactie. Let ook op dat je het inzendformulier op de juiste manier invult. Doe dat als volgt:

 • Naam: Naam of namen van personen die meededen aan de actie (mag ook naam van JV).
 • Woonplaats: de plaats waar jij woont of de standplaats van jouw jeugdvereniging.
 • Extra info:  het soort actie dat jullie hebben gedaan (bijv. sponsorloop, autowasdag, oppascentrale, etc.)
 • Het verhaal: vertel in een paar vlotte, pakkende zinnen meer over jullie actie. Bijv. Wanneer had die plaats had? Wat waren de reacties? Hoe vond je het zelf om de actie te doen? Hoeveel haalden jullie met deze actie op?
 • URL Youtubevideo: upload je video naar Youtube en plak hier de link naar jouw video (dit is de feitelijke inzending en deze komt bij het artikeltje te staan). Is dus verplicht!
 • Contactgegevens: spreekt voor zich.
 • Bestanden: selecteer hier een leuke beeld (screendump/schermafbeelding) uit je video. NB. Afbeelding moet .jpg (!) zijn.

Inzendformulier

Gerelateerd nieuws

Doe mee met de #Geloofwaardig Challenge (video)

23 apr. 2018 17:38

Doe mee met de #Geloofwaardig Challenge (video)

Wat doe jij om Bijbels onderwijs voor jongeren in Pakistan, Nigeria of India mogelijk te maken? Laat samen met je vereniging zien dat jullie geloofwaardig meedoen...