Bloemenactie: Elze verrast haar dove collega

Actie: Wie verdient een bloemetje?   06 dec. 2017 | tekst Puntuitredactie, beeld Elze de Korte
Nice 1
Speciaal voor jou 1
Greet Ermstrang
Flower for you

Communiceren met je dove collega. Klinkt lastig, maar Elze de Korte (23) uit Dordrecht gaat dat goed af. Zij en haar collega Greet werken in zorgcentrum 't Slot in Gameren. Omdat Elze en Greet een bijzondere vriendschap hebben ontwikkeld, wil Elze haar collega graag met een bos bloemen verrassen.

“In het begin konden we moeilijk communiceren”, vertelt Elze. “Ik moest leren heel duidelijk te articuleren, zodat Greet mij kan begrijpen. We communiceren via spraak, in combinatie met gebaren.” Greet kan wel praten, maar doordat ze niet hoort wat ze zegt, praat ze met een bepaald accent. Elze: “Met gebaren komen we er meestal wel uit.”

Als ze elkaar niet begrijpen, werkt dat hun regelmatig op de lachspieren. “Greet kan op een heel grappige manier dingen duidelijk maken. Als ze ziet dat ik daar hard om moet lachen, lacht ze zelf ook mee.”

Omdat Greet doof is, maar ook omdat ze zulk leuk contact hebben, wil Elze haar graag in het zonnetje zetten. “Ze moet leven met een beperking, dat lijkt me heel moeilijk.” Elze wenst haar collega liefde, kracht en vertrouwen toe voor de toekomst. 

Klik hier als je ook iemand die veel voor jou betekent met een bloemetje wilt verrassen. Wil je meer foto's zien? Kijk op de Instagram van @redactiepuntuit.

 

 

Terug naar Actie: Wie verdient een bloemetje?