Bloemenactie: Henriėtte (19) zet haar moeder in het zonnetje

Nieuws   02 mei 2018 | tekst Puntuitredactie, beeld Henriėtte Vinke
WhatsApp Image 2018-03-15 at 11

Sinds Henriėtte Vinke (19) uit Alblasserdam uit huis is, ziet ze haar moeder niet zo vaak meer als eerst. Dat is best even wennen. Gelukkig gaat Henriėtte nog vaak bij haar moeder op bezoek.

Waarom Henriëttes moeder een bloemetje verdient? "Mijn moeder vindt het heel normaal dat ze er is voor haar kinderen. Ze staat altijd voor ons klaar. Maar naast moeder en huisvrouw is ze er ook voor anderen. Ze doet vrijwilligerswerk voor de kerk, zoals schoonmaken en taxiritjes, ze heeft een zendingswinkeltje aan huis en heeft sinds kort contact met een vluchteling die ze helpt met de taal. Dit vindt ze allemaal heel leuk en de gewoonste zaak van de wereld."

Omdat Henriëtte haar moeder mist sinds ze het huis uit is, gaat ze nog regelmatig bij haar op bezoek. "Het is dan altijd lastig om weer weg te gaan." Het Puntuitbloemtje heeft Henriëttes moeder dubbel en dwars verdiend, als het aan Henriëtte ligt. "Ik wil dit bloemetje geven om te zeggen wat ik nogal eens vergeet te zeggen, dat ik van haar houd."


 

Ook iemand verrassen? Klik hier! Eerdere afleveringen van de bloemenactie bekijk je hier.

Terug naar Actie: Wie verdient een bloemetje?