Bloemenactie: Leona's oma is haar grootste fan

Actie: Wie verdient een bloemetje?   03 jan. 2018 | tekst Puntuitredactie, beeld Leona Heijboer
leona2

Leona's oma heeft een hart van goud. Met haar 91 jaar wast, kookt en strijkt ze nog zelf. Ook doet ze zelf boodschappen, gaat ze twee keer per zondag naar de kerk en bezoekt ze zangavonden. Reden genoeg om haar eens in het zonnetje te zetten met een Puntuit-bloemetje, vindt Leona Heijboer (21) uit Sint Annaland.

"Ik heb een hechte band met mijn oma", schrijft Leona in haar mail aan Puntuit. "Vroeger paste oma, samen met opa, veel op mij en mijn twee broers. Nog steeds eet ik regelmatig bij haar." Toen Leona nog op twee koren én in een dwarsfluitgroep zat, was oma haar "grootste fan". Oma Rijnberg-den Braber miste geen enkele uitvoering.  

Een Puntuitbloemetje heeft Leona's oma dan ook van harte verdiend. "Ze mag best verwend worden", vindt Leona. Haar oma heeft veel meegemaakt. "Al jong verloor ze haar ouders en zusje en maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Al tien jaar moet ze haar man missen. De laatste tijd krijgt ze wat gezondheidsklachten. Maar, ze klaagt nooit. En nog steeds is ze er altijd voor me." 


Klik hier als je ook iemand die veel voor jou betekent met een mooi Puntuit-bloemetje wilt verrassen.

Terug naar Actie: Wie verdient een bloemetje?