De bel gaat. Je doet de deur open. Op de stoep staat een bekende met een bos bloemen in de hand. Daarachter twee Puntuitredacteuren, van wie er een aan het filmen is.

Dit overkwam deze week Corinne Beelen uit Genemuiden, Rosanne den Hertog uit Terschuur en de moeder van Laurine Booij uit Woudenberg. Zij waren door hun vriendin, zus en dochter opgegeven voor de bloemenactie van Puntuit. Speciaal voor Valentijnsdag verraste Puntuit de gelukkigen hoogstpersoonlijk met een boeket.


„Corrine is als een tweede moeder”

Aliëlle Leusink, 18 jaar oud, Grafhorst.

„Corinne ken ik via de kerk en van school. Naast moeder is ze leider van de jv +14 en docent op het Hoornbeeck, waar ik ook op zit.

Ze voelt als een tweede moeder, en zij noemt mij haar halve dochter. Altijd kan ik bij haar terecht. Nooit is het te veel. Ze zegt dan: „Kom langs. Je weet waar m’n huis woont en waar de achterdeur is.”

Een projectkoor oprichten of een fietstocht organiseren; Corinne maakt altijd leuke plannen en voert ze ook supergoed uit. Maar ze zal nooit met de eer gaan strijken. Ze blijft liever op de achtergrond.

Kortom: ze is superlief en heeft het hart op de goede plek.”


„Ze zorgt zó goed voor ons”

Laurine Booij, 14 jaar, Woudenberg.

„Mijn moeder is gewoon heel lief. Ze staat altijd voor me klaar.

Ik ben het enige natuurlijke kind van mijn ouders. Maar ze hebben ook nog twee adoptiekinderen en twee pleegkinderen. Dit maakt dat ik nog meer bewondering voor mijn moeder heb. Ze zorgt zo ontzettend goed voor ons. Zij verdient echt een bloemetje.”

 


„Bloemen als oppepper na pestperiode”

Anne-Lotte den Hertog, 17 jaar, Terschuur.

„Mijn 12-jarige zusje Rosanne wil ik een bos bloemen geven omdat ze wel een oppepper kan gebruiken. Ze is namelijk haar hele schoolperiode gepest en buitengesloten. Daardoor had ze het ook heel moeilijk met zichzelf. Ze is er nog steeds niet helemaal bovenop, maar ze volgt allerlei cursussen waardoor het gelukkig steeds beter gaat.

Ik zou nog tegen Rosanne willen zeggen: Blijf jezelf en weet dat ik altijd voor je klaarsta.”