„We beginnen met ”Happy birthday””, instrueert Caroline de muziekgroep die speciaal voor deze Puntuittournee is samengesteld. Uit alle hoeken van het land gaven jongeren mensen op die een muzikaal steuntje in de rug konden gebruiken. De oma van Elliëtte Schultz (21) moest wel worden getrakteerd op muziek van Puntuit. De oude vrouw was dinsdag jarig én slaat geen filmpje van de reformatorische vlogger over.

Opa en oma staan in de deuropening van hun woning in Kesteren. De vrienden in een rij midden op straat, 1,5 meter uit elkaar. ”Bless the Lord, my soul” klinkt vierstemmig uit de kelen. Bij ”Wat de toekomst brenge moge” bespeelt Henry rustig zijn gitaar. Opa en oma genieten. „Je moet het maar durven hoor, zo midden op straat”, lacht oma.

De tweede stop van de groep is in Zeist, bij de oma van Caroline. „We komen u op uw balkon een serenade brengen”, lacht de vlogster naar de verraste vrouw op de tweede etage. De muziekgroep begint met ”Abba Vader, U alleen”. Op de balkons van het appartementencomplex verschijnen steeds meer ouderen. Een vrouw die net met haar rollator aan komt lopen, gaat erop zitten terwijl de vrienden ”Dat ’s Heeren zegen op u daal’” ten gehore brengen. Met een pak gevulde koeken vertrekken ze naar Vijfhuizen.

Jaëlle de Weert wacht de groep op bij het appartement van haar tante Alexia. „Ze zit al vier weken met corona thuis”, liet Jaëlle de RD-jongerenredactie weten. „Ze is helemaal alleen en er kan niemand bij haar komen. Op de begane grond kun je voor het raam spelen.”

De tiener tikt op het raam van haar tante. „Er zijn mensen voor je.” Tante Alexia ontwaakt uit haar middagslaapje. Voor een opstekertje is ze altijd in. De groep staat nog wat verder weg dan anders, omdat ze het virus liever niet oplopen. Ze zingen liever wat luider. Tante duwt de schuifdeur verder open en luistert. Jaëlle kijkt toe. Handen in de zakken, een glimlach om haar lippen.

Zwaaiend neemt Jaëlle afscheid van haar tante. „Ze is de tofste tante die ik heb, doet vaak leuke dingen met ons en staat normaal gesproken altijd voor ons klaar.” Tante zwaait terug. „De volgende keer dat ik je zie, knuffelen we!”