Subthema 'Corona onder jongeren'

Dichte scholen, verplichte mondkapjes en geen verjaardagsfeestjes. En ook: vrezen voor je gezondheid. Het coronavirus heeft ook op reformatorische jongeren impact.

corona

Wat de lockdown betekent voor Teun (19)

Geen eindexamen, geen introductieweken en niet afrijden. Teun (19) moest flink wat inleveren door de coronacrisis.

Lees meer
corona

Videoboodschap voor ouderen in de gemeente

De maaltijd die de 16+-jeugdvereniging van de hersteld hervormde gemeente Putten jaarlijks organiseert, kon vanwege corona niet doorgaan. Klaas-Jan ten Klooster (20) bedacht een alternatief. „Als de ouderen niet naar ons mogen komen, gaan wij naar hen toe.”

Lees meer
corona

Waarom jullie je wel/niet laten vaccineren

Christelijke jongeren vertellen Puntuit op Instagram waarom ze zich wel of niet willen laten vaccineren tegen het coronavirus. De jongerenredactie zet de voors en tegens op een rijtje en reageert op de argumenten.

Lees meer
corona

Albert (17) opent viswinkel tijdens lockdown

Vorige week deed hij nog wat z’n chef hem opdroeg. Nu is Albert Post eigen baas in viswinkel Van Triest in Elburg. De 17-jarige start zijn bedrijf terwijl Nederland op slot zit.

Lees meer
corona

SGP-jongeren zingen in Salem: „We hebben elkaar nodig”

SGP-jongeren zongen maandag bij verzorgingstehuis Salem in Ridderkerk. „We willen daarmee aandacht vragen voor eenzaamheid onder jong en oud”, legt SGPJ-voorzitter Arie Rijneveld uit. „Juist in de coronacrisis moeten we generaties niet tegen elkaar uitspelen. We hebben elkaar nodig.”

Lees meer
corona

Deze jongeren zien aan corona ook een positieve kant

Inmiddels duurt de coronacrisis negen maanden. Examens zijn niet doorgegaan, bij kerkdiensten is maar een beperkt aantal bezoekers toegestaan en eenzaamheid is aan de orde van de dag. In de donkere dagen voor Kerst vragen we jongeren of de invloed van corona ergens ook positief is geweest.

Lees meer
mondkapje

Met mondkapje op naar de volgende les op Pieter Zandt

De leerlingen van de Pieter Zandt in IJsselmuiden zijn het er roerend over eens. Zo’n mondkapje op school is behoorlijk irritant. „Het zit benauwd”, vindt Lieke (12). Leeftijdsgenoot AnneDirk ziet echter ook voordelen. „Je kunt nu wel stiekem kauwgom eten. Niemand die het ziet.”

Lees meer
kerk

Luidmeester Jesse: elke klok heeft een eigen ziel

Jesse Oostermann (21) uit Zevenbergen had als kind al een fascinatie voor klokken. De domineeszoon is luidmeester bepaalt welke klokken van de Utrechtse Domtoren luiden.

Lees meer

Docent Anike in virustijd

Lees meer
corona

Mondkapjesplicht op Hoornbeeck

In de gangen van het Hoornbeeck College van Rotterdam moeten leerlingen met ingang van het nieuwe schooljaar een mondkapje dragen. In lokalen kan de studenten vragen een mondmasker te dragen. Dat zegt directeur Arjen van Kralingen tegen RTV Rijnmond.

 

Lees meer