Subthema 'Corona onder jongeren'

Dichte scholen, verplichte mondkapjes en geen verjaardagsfeestjes. En ook: vrezen voor je gezondheid. Het coronavirus heeft ook op reformatorische jongeren impact.

Muziek

Muziektournee voor geïsoleerden

Vlogster Caroline Schimmel (19) trok woensdag met drie vrienden door het land om zieken en eenzamen moed in te zingen. Die fleurden daar zichtbaar van op.

Lees meer
corona

Hulpvaardige Hoornbeeckers in de aanbieding

Hoornbeeckstudenten die geen stage lopen, zitten door de coronacrisis zich thuis te vervelen. In sectoren zoals de zorg en het onderwijs zijn deze jongeren juist nu hard nodig. Daarom is er Hoornbeeck Hulpkracht; een online marktplaats voor hulpvaardige studenten.

Lees meer
Muziek

Paastoegift: Virtuele uitvoering Via Dolorosa

Het reformatorische jongerenkoor Chenanja zingt onder leiding van hun dirigent Jan Hendrik van Schothorst het bekende lied Via Dolorosa op YouTube.

Lees meer
Bijbel

Stille tijd in coronatijd

De meeste jongeren hebben meer vrije tijd nu de scholen door de coronacrisis gesloten zijn. Betekent dat dat er ook meer tijd voor stille tijd is? Drie meiden over hun dagelijkse momenten van afzondering.

Lees meer
seksualiteit

Misbruikte jongeren blijven stil ondanks coronacrisis

Het Reformatorisch Meldpunt krijgt in coronatijd niet meer hulpvragen dan anders. De christelijke hulpverlener aan seksueel misbruikte jongeren had een toename wel verwacht.

Lees meer
corona

Geen 1 aprilgrap

De docenten van het Wartburg College, locatie Marnix, steken hun leerlingen een hart onder de riem.

Lees meer
Muziek

Coronalied vertaald naar Engels: 'Kan het zich verder verspreiden"

Marina Moree (28) uit Canada vertaalde het coronalied van de Zwijndrechtse IC-verpleegkundige William Boer naar het Engels. Zodat het lied zich verder kan verspreiden. Inmiddels is 't aan de andere kant van Canada gesignaleerd.

Lees meer
familie

Studenten verkopen christelijke kletspot: 'Dé oplossing in coronatijd'

Social Future, een mini-onderneming van het Hoornbeeck College, prijst in coronatijden haar chatbox aan. 'In deze tijd zit elk gezin bij elkaar. Omdat elke dag kostbaar en uniek is, is het tijd voor gezellige en wezenlijke gesprekken.'

Lees meer
sociale media

Quizzen poppen op in groepsapps: Raad de predikant

Welke predikant of oudvader wordt uitgebeeld met de onderstaande emoji's? Dat is de vraag die in coronatijden in allerlei appgroepen oppopt. Ook in de klassenapp van middelbare scholieren.

Lees meer
corona

Drie meesterlijke thuisdocenten

Lesgeven op afstand is niet eenvoudig. Maar er zijn docenten die zich op meesterlijke wijze door de coronacrisis slaan. Sander Eggebeen, Rina van Vugt en Jeroen Kriekaard verdienen volgens hun leerlingen een compliment.

Lees meer