Subthema 'Corona onder jongeren'

Dichte scholen, verplichte mondkapjes en geen verjaardagsfeestjes. En ook: vrezen voor je gezondheid. Het coronavirus heeft ook op reformatorische jongeren impact.

corona

Christina schrijft een gedicht ter bemoediging

Christina van den Berg (23) schrijft gedichten om haar hoofd leeg te maken. Nu heeft ze een gedicht gemaakt over het corona-virus.

Lees meer
corona

Thirza (16) maakt coronagedicht met een boodschap

Steken we onze kop in het zand of gaan we op de knieën? Dat vraagt dichter Thirza Westerbeke (16) uit Middelburg zich af nu Nederland in de ban is van het coronavirus.

Lees meer
corona

Door corona geen verjaardagsfeest voor Caroline (14)

Caroline Groeneweg (14) uit 's-Gravendeel was afgelopen zondag jarig. De verjaardag die ze voor aanstaande woensdag gepland had, gaat door het coronavirus niet door.

Lees meer
corona

Door het corona-virus lesgeven op een lege school

De scholen zijn dicht. Toetsen, examens en lessen gaan voorlopig niet door. Vier jonge leraren vertellen hoe zij ervoor zorgen dat leerlingen geen achterstand oplopen.

Lees meer
corona

Corona biedt kansen voor verpleegkundestudent Anne

Voor verpleegkundige in opleiding Anne Kole (18) biedt de coronacrisis kansen. Doordat ze niet naar school kan, heeft ze alle tijd om te oefenen in de praktijk. 'Grieperige collega's blijven thuis, waardoor oproepkrachten zoals ik extra hard nodig zijn.'

Lees meer
corona

Schoolleider: Zet het idee dat je vakantie hebt maar uit je hoofd

Middelbare scholen, mbo's en hogescholen voerden maandag crisisberaad. Hoewel de leerlingen en studenten de eerstvolgende weken niet op school zullen zijn, gaat het onderwijs wel door.

Lees meer
corona

LAKS: Gemengde gevoelens scholier over sluiting scholen

De sluiting van de scholen zorgt volgens Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) voor veel onrust en gemengde gevoelens onder scholieren. 'Om te zorgen dat scholieren niet het slachtoffer worden van de omstandigheden, is het van groot belang dat er gekeken wordt naar een hoogwaardig onderwijsalternatief en extra compensatiemogelijkheden', aldus Pieter Lossie, voorzitter van het LAKS.

Lees meer
corona

"Eindexamenkandidaten onzeker, angstig en verward"

Eindexamenkandidaten zijn onzeker, angstig en verward. Dat zegt Pieter Lossie, voorzitter van scholierenvereniging LAKS tegen Puntuit nu middelbare scholen zijn gesloten vanwege het coronavirus.

Lees meer
corona

Annelijn baalt: scholen mogen tot nader order geen examens afnemen

'Dit komt keihard aan.' Zo reageert eindexamenkandidaat Annelijn de Waard (15) op het bericht op Rijksoverheid.nl dat scholen tot nader order geen examens mogen afnemen vanwege het coronavirus. Vragen spoken door haar hoofd. 'Hoe kan het dat ik door een virusje nu geen toetsen kan maken? Moet ik nu in de zomervakantie examens doen?'

Lees meer
Bijbel

'Corona toont onze kleinheid'

Er gaat geen dag voorbij zonder dat je iets hoort over de corona. Kranten staan er vol mee. Allerlei nieuwssites houden liveblogs bij om je op de hoogte te houden van het laatste 'coronanieuws'. Rond 14.00 uur wordt de overheidswebsite van de gezondheidsorganisatie RIVM drukbezocht, omdat de dagelijkse corona-update van Nederland dan wordt gepubliceerd. Is het coronavirus, voor ons als christenen, een voorbode van het naderende einde?

Lees meer