Subthema 'Schrijfsels van Alicia'

De vwo-scholier Alicia de Weert (16) loopt stage bij Puntuit en schrijft elke dinsdag een column.

Alicia

Koningsdag als Woningsdag

Koningsdag, de dag dat er niemand thuis is. Iedereen gaat op pad naar de vrijmarkt of vrienden. Behalve dit jaar, nu doe ik alles vanuit huis. Waar ik vorig jaar nog, met allerlei rommel thuiskwam, kan ik nu via Marktplaats naar de virtuele kleedjesmarkt. Het voordeel? Ik heb dit jaar geen rommel gekocht, vast door het gebrek aan verkooppraatjes.

Lees meer
corona

Het coronaleven is vernieuwend

Thuiszitten doet gekke dingen met de mens. Nu we zo'n zes weken thuis zitten, went het wel een beetje. Ik vind het 'nieuwe leven' eigenlijk wel prima. Ik heb me in tijden niet zo relaxed gevoeld. Maar dat duurde wel drie weken.

Lees meer
Alicia

Paasbrunch met zwarte zalm

Uitzonderlijke tijden gaan gepaard met uitzonderlijke acties. Voor een gemiddelde Nederlander is de actie die ik dit weekend ondernam niet uitzonderlijk. Voor mij wel; we hadden immers nog nooit een paasbrunch gehouden.

Lees meer
corona

Supermarktmedewerker in coronatijd

Terwijl de ene collega een bananendozenfort om zich heen bouwt, hoest de andere collega nog net niet in mijn gezicht. Terwijl de ene klant in je nek hijgt, houdt de ander het liefst tien meter afstand en wacht geduldig tot je klaar bent met het vak vullen.

Lees meer
Alicia

Skills dankzij testosteronklas

Het feit dat ik alleen maar zusjes heb, betekent -gelukkig- niet dat ik slecht kan vechten en alleen met barbies speel. School vreesde van wel, vermoed ik. Daarom stopten ze me samen met vier medevrouwen in een klas vol testosteronbommen.

Lees meer
corona

Qualityaine

Geen toetsen, geen mondelingen, geen huiswerkchecks, elke ochtend uitslapen en eten wanneer je wilt. Wat de nadelen van drie weken quarantaine ook zijn, die kunnen nooit opwegen tegen deze voordelen, toch?

Lees meer
Alicia

Snoozende voornemens

Op een koude en grillige zaterdagochtend formuleerde ik een nieuw voornemen. Ik zou op tijd op mijn werk komen.

Lees meer
duurzaamheid

Puberleven zonder frikandelbroodje

Altijd al water willen besparen zonder korter te douchen? Altijd al een keer met de auto naar school willen gaan zonder je schuldig te voelen over de uitstootgassen van de auto? Dat kan. Door mee te doen aan de nationale week zonder vlees kun je jouw mondiale en ecologische voetafdruk verlagen.'

Lees meer
Alicia

Een moeilijke vraag

Wat is de overeenkomst tussen zwarte gaten en stromend water? Een moeilijke vraag. Maar er zijn moeilijkere. Een van mijn collega's, Arien, las een column die ik had geschreven. Hij werd enthousiast en kwam op het idee om die column te publiceren op de Puntuitsite. Maar eerst moest ik dan een stukje schrijven waarin ik mezelf voorstel. Dat is moeilijk. Want het antwoord is niet te googelen.

Lees meer