Subthema 'Profielwerkstukken'

Scholieren vertellen over hun boeiende, verrassende of grappige profielwerkstukken.

school

PWS-vlog #4: De laatste loodjes voor de 'kladversie'

Amber en Alise hebben nog twee dagen om een eerste versie van hun sectorwerkstuk in te leveren.

Lees meer
school

PWS-vlog #3: Brainstormen over een onderzoeksvraag

Amber Haasnoot en Alise van Duijvenbode gaan weer verder met hun profielwerkstuk over dementie. Ze gaan extra vroeg naar school om er nog aan te werken voor de lessen beginnen.

Lees meer
school

PWS-vlog #2: Handen uit de mouwen bij dit praktisch profielwerkstuk

Tijd voor de tweede PWS-vlog. Dit keer stellen Wander, Gerjan en Jan van het Van Lodenstein College zich voor.

Lees meer
school

PWS-vlog #1: Amber en Alise doen hun sectorwerkstuk over dementie

Amber Haasnoot en Alise van Duijvenbode trappen af. Hun werkstuk gaat over dementie.

Lees meer
eeuwigheid

Oneindigheid doet Marja duizelen

Oneindigheid. Eeuwigheid. Als je daarover nadenkt, dan staat je verstand haast stil. Dat heeft Marja van der Wind (17) ook ervaren toen ze een profielwerkstuk maakte over dit onderwerp.

Lees meer
profielwerkstuk

Florian en Gijs ontdekken hoe je een goede speech houdt

Hoe houd je een goede speech? Florian Pronk (18) uit Barendrecht en Gijs 't Hart (18) uit Oud-Beijerland schreven hun profielwerkstuk over "Retorische overtuigingskracht". Ze spitten dikke pillen door en analyseerden speeches van Cicero en Obama. Iedereen kan retorica gebruiken, ontdekten de 6-vwo'ers van het Wartburg College (Guido de Brès). "Bijvoorbeeld in de klas als je presenteert, maar ook als je aan de keukentafel een verhaal wilt vertellen waarbij iedereen met open mond zit te luisteren."

Lees meer
profielwerkstuk

Marlies en Anneleen schrijven een kinderboek

Marlies Biemond (16) uit Moerkapelle en Anneleen Hummel (16) uit Krimpen a/d IJssel hebben beide pleegbroertjes en/of -zusjes. "Er zijn genoeg boeken geschreven voor pleegkinderen, maar niet één boek voor kinderen die een pleegbroertje of -zusje krijgen." Daarom schreven en illustreerden Marlies en Anneleen van het Wartburg College, locatie Revius, er zelf één. Voor hun profielwerkstuk.

Lees meer
techniek

Niels, Jan-Pieter, Mathan en Ieke-Jan bouwen een hovercraft op spierkracht

Niels van Damme (17) uit Heinkenszand, Jan-Pieter Eversdijk (17) uit Goes, Ieke-Jan de Heer (17) uit Tholen en Mathan Lokerse (17) uit Kruiningen legden de lat voor zichzelf hoog. Ze wilden een hovercraft ontwikkelen, aangedreven door spierkracht. "Het is een eis die tegen de grens aan ligt van wat mogelijk is, en we hebben ons gedurende het hele proces meermaals sterk afgevraagd of het ons wel zou lukken." Maar: het eindresultaat mag er zijn.

Lees meer
Muziek

Leren terwijl je muziek luistert, werkt dat?

Muziek luisteren tijdens het leren. Werkt dat of leidt het alleen maar af? En welke muziek kun je dan het beste luisteren? Wouda Blok (17) en Lisa de Jong (17) van het Calvijn College, beiden uit Kapelle, zochten het uit voor hun profielwerkstuk.

Lees meer
profielwerkstuk

Dingen vergeten hoort bij puber-zijn

Lisa Bouw (17) en Marleen Noorlander (16) uit Barneveld namen een kijkje in hun eigen brein, en dat van alle andere pubers. Ze onderzochten wat er precies in je hoofd gebeurd als je puber bent en schreven er hun profielwerkstuk over.

Lees meer