Subthema 'Sleutelaars'

Ze zijn vaak in de schuur te vinden, sleutelend aan hun brommer, auto of trekker. Puntuit gaat langs bij sleutelaars.

hobby

Gerrit (18) ziet sleutelen als therapie

Een rode bromfiets van het Duitse merk KTM siert de werkplaats, een kaal frame van een Batavus MK4 staat ernaast. Op de werkbank ligt een gedemonteerd Sachsmotorblok, aan het plafond hangt een fiets. Dit is het domein van Gerrit Drost (18) uit het Utrechtse Elst. Een werkplaats met een schrijnende herinnering: anderhalf jaar geleden werkte zijn broer Karel hier nog.

Lees meer
hobby

Jeroen (18) sleutelt aan auto met historie

Zo moet-ie worden. Jeroen van Essen (18) uit Vaassen pakt een foto uit een mapje. Op het kiekje uit de jaren 70 staat een Volkswagen K70 LS te glanzen in de zon. Maar het duurt nog wel even voordat hij zover is.

Lees meer
vriendschap

Tiental vrienden klust graag met oude trekkers (video)

Een stevige brul komt uit de uitlaat van de rode McCormick International als Pim zijn oldtimer de sporen geeft. 'Hij heeft er net een open uitlaat op gezet', grijnst Wiebe. Zelf zet hij zijn oranje Fiat uit 1958 in de versnelling en gaat zijn maat achterna. Joan met zijn Nuffield en Peter op zijn Deutz volgen.

Lees meer
hobby

Frank (19) en Gijs (19) bouwen aan een speedboot

Het is dat ze hem voor een prikkie konden krijgen, anders waren ze nooit aan het bouwen van een speedboot begonnen. Maar nu Frans en Gijs ermee bezig zijn, worden ze steeds enthousiaster. Als die motor het nu maar gaat doen.

Lees meer