Subthema 'Thuis'

In het buitenland, in een pleeggezin, of in de kost: jongeren vertellen over de plek waar ze zich thuis voelen.

wonen

In twee huizen thuis

Na twee jaar in 'haar' kostgezin voelt het niet meer alsof ze er logeert, ervaart Janneke Verwijs (19) uit Alblasserdam. Ze voelt zich hier, net als bij haar ouders, thuis.

Lees meer
familie

Familie zijn zij die van je houden

'Als ik het over m'n moeder heb, bedoel ik haar', wijst pleegkind Lucas de Roos (13) bij de start van het interview naar mevrouw Ebbers, die naast hem op de bank zit. Want zo voelt het.

Lees meer
familie

Mari-Lynn werd geboren in het hart van haar adoptieouders

Twaalf jaar is haar biologische moeder als ze Mari-Lynn krijgt. Haar opa brengt de pasgeboren baby naar een kindertehuis in Taipei. Tien maanden later vliegt Mari-Lynn vanuit Taiwan naar Nederland, op weg naar een nieuwe toekomst bij haar adoptie'ouders.

Lees meer
internationaal

Opgroeien in Papoea; Gerjanne (16) weet wat het is

Gerjanne van Driel (16) woont al negen jaar met haar ouders en zusje in Papoea (Indonesië). Doordat ze grotendeels opgegroeid is in een andere cultuur heeft ze geleerd dat kerkelijke achtergronden minder belangrijk zijn. Maar ook dat je tevreden kunt zijn in een periode waarin je weinig vrienden hebt.

Lees meer
familie

Arnold (18) groeide op in pleeggezinnen

Sinds zijn geboorte woonde Arnold Slob (18) uit Hardinxveld-Giessendam in talloze pleeggezinnen. 'Ik heb nooit een vaste basis in mijn leven gehad. Telkens moest ik wachten totdat ik weer ergens anders heenging.'

Lees meer

Wonen tijdens studie, uit of thuis?

Als je gaat studeren moet je meer keuzes maken. Blijf ik thuis wonen, op kamers of op het internaat.

Lees meer