Subthema 'Jonge helden'

Over moed, reddingsacties en vechten voor een betere wereld.

naastenliefde

Maak kennis met drie bijzondere meiden

Als jongere ben je vaak bezig met jezelf: je uiterlijk, je innerlijk, je imago, je vrienden, je toekomst. Deze drie meiden slaagden erin om zich daarnaast ook nog iets op een buitengewone manier in te zetten voor de wereld om zich heen.

Lees meer
gezondheid

Noelia heeft syndroom van Down en geeft les aan kleuters

Noelia Garella (31) heeft het syndroom van Down. Dat weerhield haar er niet van de lerarenopleiding te volgen. En nu staat ze voor de klas. In Argentinië schrijft ze daarmee geschiedenis.

Lees meer
helden

Redder van kinderen: Het had geen seconde langer moeten duren

Met gevaar voor eigen leven redde Vincent Bakker (26) uit Spijkenisse donderdag een baby uit een brandende auto op de A20 bij Schiedam. Ook hielp hij de politie bij de bevrijding van een tweede kind. 'Ik stond vol adrenaline.'

Lees meer
jong

Eerdere winnaars van de Kindervredesprijs op een rijtje

Voor de elfde keer is maandag de Internationale Kindervredesprijs uitgereikt. In de Ridderzaal in Den Haag ging de onderscheiding naar de zeventienjarige Liberiaanse Abraham Keita. Een overzicht van alle elf winnaars tot nu toe.

Lees meer
jong

Keita (17) krijgt Kindervredesprijs voor inzet tegen misdrijven

De zeventienjarige Liberiaanse jongen Abraham Keita heeft maandag in de Haagse Ridderzaal de Internationale Kindervredesprijs 2015 gekregen. Hij kreeg deze voor zijn tomeloze inzet om misdrijven tegen kinderen in zijn land aan de kaak te stellen.

Lees meer
jong

Drie jonge helden die vechten voor een betere wereld

De één helpt kinderen die te maken hebben gehad met geweld, de ander springt in de bres voor kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden in vluchtelingenkampen wonen. De derde strijdt dag in dag uit tegen mensenhandel. Ze hebben één overeenkomst: alledrie deze jongeren verdienen het om de Internationale Kindervredesprijs 2015 te winnen, waarvoor ze zijn genomineerd.

Lees meer
christen-zijn

Kerkdienst tussen de criminelen

Een kerkdienst achter slot en grendel, met jongens die vastzitten om mishandeling, afpersing en verkrachting. Susanne (24) gaat elke maand naar de jeugdgevangenis om samen met deze jonge criminelen te luisteren naar de boodschap van het Evangelie.

Lees meer
jong

Michaela (17) wint Kindervredesprijs

Michaela Mycroft (17) uit Kaapstad (Zuid-Afrika) kreeg gisteren de Internationale Kindervredesprijs 2011. Vanuit haar rolstoel zette zij zich afgelopen acht jaar in voor andere gehandicapte kinderen in haar land. Puntuit interviewde haar.

Lees meer
jong

Neha in actie voor Indiase wezen

Ze is nog maar 18 jaar, maar ze heeft al zon 25.000 Indiase kinderen geholpen. De Amerikaanse Neha Gupta kreeg daarvoor afgelopen week de Internationale Kindervredesprijs 2014 van KidsRights uitgereikt.

Lees meer
jong

Om Prakash (20) vecht tegen kinderarbeid

Herinner je je Malala nog? Het 15-jarige Pakistaanse meisje dat in oktober door de taliban werd neergeschoten omdat ze vocht voor recht op onderwijs voor meisjes? En Kesz, de 13-jarige Filipijnse ex-straatjongen die al vanaf zijn achtste andere straatjongeren helpt? Overal ter wereld zijn tieners te vinden die helden zijn in hun omgeving. In een serie laat Puntuit je kennismaken met een aantal van deze jonge helden.

Lees meer