Leven na een burn-out | zomerserie (on)bezorgd jong | Aflevering 1

Nieuws   17 jul. 2020 | tekst Puntuitredactie, beeld via Youtube
Thumbnail Afl(1)

In de zomer van 2020 kookt Caroline wekelijks met een gast in de keuken van de Oude Duikenburg. Die genodigde kok neemt een recept en een verhaal mee.

In deze eerste aflevering is Marit Goessens te gast. Zij werkt als psycholoog met kinderen en jongeren. Een paar jaar geleden belandde ze in een burn-out. Naar aanleiding daarvan schreef ze het ”Handboek bij burn-out”. Welke lessen kan Caroline van Marit leren?

Terug naar Caroline kookt

Anne-Marthe Westmaas

21 juli 2020

Hoi Marit, mooi dat je door middel van deze vlog, maar ook door je boek, je ervaringen met iedereen wil delen, zodat wij ervan kunnen leren. Ook mooi dat je juist door je burn-out het werk wat Úcht bij je past hebt gevonden, en dat je jezelf beter hebt leren kennen.
Ik ga naar de 3e van het VWO en ben zelf erg ge´nteresseerd in psychologie en psychiatrie, en denk erover na om ook in die richting te gaan werken. Het lijkt me mooi om uit jouw boek meer te kunnen leren over burn-outs!


MR

17 juli 2020

Hoi Marit.

Wat herken ik veel van je verhaal. Vooral ook de combinatie hooggevoelig en burn-out. Kben erg benieuwd naar het boek!

Wat positief ook hoe je terug kijkt naar die periode. Hoe ver je alweer op weg bent en wat je ervan hebt geleerd.

Ik hoop veel aan je boek je hebben voor mezelf maar ook voor mijn omgeving.


Margreet van den Berge

17 juli 2020

Marit, bijzonder om te horen hoe jij je eigen ervaringen van een burn-out gebruikt om nu kinderen en jongeren te helpen. Dat je achteraf de goede kant van een moeilijke periode ziet.

Ik ben zelf HBO student Social Work. Mijn eigen ervaringen met het hebben van een lichamelijke beperking hoop ik in het werkveld te kunnen inzetten.
Het lijkt me erg leerzaam om je boek 'Handboek bij een burn-out' te ontvangen en daaruit leerpunten te halen voor de studie en werkveld.