Rick opgelucht na geannuleerde eindexamens

Nieuws   24 mrt. 2020 | tekst Linda den Hollander, beeld RD
Rick Pas

Rick Pas (16) zag tegen de examenperiode op. „Ik zou flink mijn best moeten doen om het examen te halen.”

De havist van het Driestar College in Gouda, was „aan het stressen” voor zijn examen. „Ik sta niet veilig. Als ik bijvoorbeeld op het examen van Engels een vier zou halen, kom ik in een lastige positie. Ik ben opgelucht dat alleen de schoolexamencijfers tellen. Je cijfer kan nu niet meer ingrijpend veranderen.”

De scholier rekent zich echter nog niet rijk. „Theoretisch gezien zou ik nog kunnen zakken. Maar als ik hard aan de slag ga voor de laatste toetsweek, zou ik een diploma in de wacht moeten kunnen slepen.”

Niksdoen is er de komende weken voor Rick nog niet bij. „De school heeft aangeraden je aan het normale rooster te houden en er zo voor te zorgen dat je voldoende aandacht aan je schoolvakken geeft. Ook zet iedere docent huiswerk op het internet, zodat we daarmee thuis aan de slag kunnen.”

Hoewel de havist niet treurt om het vervallen van de examens, vindt hij het minder leuk dat zijn middelbareschoolperiode op deze manier eindigt. „De sfeer rondom de examens heeft ook altijd wel wat. Het is jammer dat je dat nu niet meemaakt.”

 

Terug naar Corona onder jongeren