Mirjam in Engeland: Het legokasteel is af

Nieuws   17 aug. 2018 | tekst en beeld Mirjam Schippers
mirjamengeland

Afgelopen donderdag was het zo ver. Het klinkt clichť, maar de afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Voor mijn gevoel was ik gisteren nog op Schiphol. Maar het was een fantastische tijd, ik heb weer veel geleerd en veel meegemaakt.

In mijn allereerste blog schreef ik over Stephans plannen voor de zomer. Een ervan was een legokasteel bouwen. Ieder jaar doen we een poging, maar in de praktijk vertrek ik altijd als het kasteel half af is. Dit jaar leek geen uitzondering te zijn. Door het warme weer zijn we veel buiten geweest en hadden we geen puf om lego te bouwen. Maar de laatste week is het wat koeler geworden en hebben we iedere dag een tijdje gebouwd.

Nou ja, we. Het grootste gedeelte van het kasteel heb ik in elkaar gezet, terwijl Stephan poppetjes in elkaar zetten die als bewoners en vijanden van het kasteel dienden. Edward heeft dit jaar niet meegebouwd aan het legoproject, omdat hij met verschillende andere projecten bezig is, onder andere een boek schrijven, wat ik heel erg tof vind! Uiteindelijk hebben we het kasteel gisteren af gekregen, dus dat konden we ook weer afvinken van het lijstje van Stephan.

Zoals jullie op de foto kunnen zien is het een kleurrijk gevaarte geworden met een vlag die Stephan zelf getekend heeft. Het moest een ‘glutenvrij’ kasteel worden volgens hem, want dan kon ik er ook in wonen. Dus tekende hij, uit zijn hoofd, het logo waarmee aangegeven wordt dat een product glutenvrij is. Voor ik vanmiddag vertrek hopen we het kasteel nog wat verder in te richten. Stephan gaat proberen om het kasteel heel te laten totdat ik weer terug kom. Waarmee hij eigenlijk bedoeld dat ik heel snel weer moet komen, want hij laat zulke gebouwen nooit lang staan. Gelukkig hebben we altijd de foto’s nog.

Met het einde van mijn verblijf in Engeland komt er ook een einde aan mijn blogs voor Puntuit. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te lezen over mijn avonturen als au pair.

Mirjam Schippers (25) is één van de tien jongeren die deze zomer vloggen en bloggen over hun vakantie voor Puntuit. Mirjam komt uit Barneveld en werkt voor het vijfde jaar au pair in hetzelfde gezin in Engeland. Dit is haar zevende en laatste blog. De eerste, tweede, derde, vierdevijfde en zesde blog lees je hier.

 

Terug naar De tien vakantievloggers en bloggers van Puntuit