Neline in Slowakije: Ge´nspireerd thuiskomen

Nieuws   03 aug. 2018 | tekst en beeld Neline Hogendoorn
dansende kinderen langs de weg

De afgelopen week hebben we drainage aangelegd, workshops gegeven, geverfd en contacten gelegd met de kampleiders en kinderen.

Dit is onze laatste dag. Omdat we ‘s nachts met de bus van Slowakije naar het viegveld in Polen zullen rijden en twee mensen van onze groep met eigen auto terug gaan, willen sommige mensen slapen. Anderen willen nog even volleyballen, of verkennen de omgeving. Helaas, ook je tas inpakken en kamer schoonmaken hoort in dit rijtje.

De Slowaken hebben een barbeque georganiseerd voor zowel de kampkinderen als ons, wat een mooie afsluiter is van een fantastische week. Deze avond zien we hoeveel mooie contacten we inmiddels hebben gelegd met de lokale bevolking. We hebben lol tijdens de barbeque, en iedereen praat met elkaar. We nemen ruim de tijd om afscheid te nemen van alle mensen hier (en het jonge poesje dat we eigenlijk willen ontvoeren, maar toch maar niet doen). De eigenaren van het kamp zijn ons dankbaar voor het werk dat we voor ze hebben gedaan. En zien ons graag nog eens terug.

Dan is het tijd om te vertrekken. Na nog wat laatste knuffels en handrukken stappen we toch echt in het busje dat ons naar Polen zal brengen. ‘s Nachts doen de meeste van ons geen oog dicht, maar is iedereen vooral bezig met zijn eigen gedachten. Halverwege de nacht stoppen we nog even, waarbij het een paar van ons lukt lopend bij de MacDrive te bestellen. Vroeg in de morgen komen we in Polen. Ons vliegtuig gaat om 07.00 naar Eindhoven.

Voor ons is het een mooie tijd geweest. We zijn even in een andere cultuur gestapt met zijn mooie en minder mooie kanten. We hebben geleerd hoe je ondanks verschillen mooie mensen kunt ontmoeten. Van het echtpaar dat het kamp leidt, hebben we geleerd. Hun drive om kinderen op een ontspannende manier iets van Christus te laten zien, nog naast hun dagelijkse werk als dominee en dokter, heeft ons geïnspireerd. Zij wijden hun leven aan Christus, en dat kun je zien aan hun leven. Voor ons een aanmoediging om niet alleen tijdens zo’n week er voor je naaste te zijn, maar om ons ook terug in Nederland in te blijven zetten voor het goede.

Neline Hogendoorn (21) uit Bennekom verblijft een week in Borda (Slowakije) om ondersteuning te bieden in een kamphuis voor kinderen. Dit is haar vierde blog. Dit waren haar eerstetweede en derde  blog.

 

 

 

Terug naar De tien vakantievloggers en bloggers van Puntuit