Myrthe leefde vier jaar naar eindexamens toe

Nieuws   24 mrt. 2020 | tekst Arien van Ginkel, beeld RD
Schermafbeelding 2020-03-24 om 16

De vlag kan over twee weken uit, denkt Myrthe Mekelenkamp (15) uit Oene. De vmbo-scholier aan de Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn gaat er vanuit dat ze is geslaagd.

Ze stond niet te juichen toen Onderwijsminister Slob dinsdag bekendmaakte dat de eindexamens niet door zouden gaan vanwege de coronauitbraak. „Ik heb vier jaar lang naar dit moment toegeleefd, en nu gaat het niet door. Iets wat alle middelbare scholieren voor mij, en waarschijnlijk ook na mij, wél meemaken, mis ik.”

Ook vindt Myrthe het jammer dat ze haar medescholieren minder lang ziet dan ze had verwacht. Ze heeft het gevoel dat er abrupt een einde komt aan haar schoolcarrière. „Ik dacht dat ik hele boeken moest bestuderen. Keihard moest blokken. Nu hoef ik enkel nog een paar hoofdstukken te leren voor de toetsweek. Dan ben ik klaar.”

De tiener noemt het „chill dat ik eerder dan gepland vakantie heb.” Ze is van plan deze zomer de handen uit de mouwen te steken bij de lokale slagerij. „Ik vacumeer vlees en maak bestellingen klaar.”

 

Terug naar Examens 2020