Subthema 'Examens 2012'

Examenstress wordt overschat. Want de meeste mensen slagen gewoon. Lees onze verhalen maar.

examens

Foute eindtijd bij herexamen aardrijkskunde

Op het herexamen aardrijkskunde voor havisten, dat dinsdag werd afgenomen, stond een verkeerde eindtijd. Door de fout kan het zijn dat scholieren maar 2,5 uur in plaats van 3 uur de tijd hebben gehad voor de toets.

Lees meer
examens

Marieke, Corine, Peter, Hilde en Tim zijn geslaagd!

Geslaagd! Een feestje waard. Maar vooral dank aan God, Die het verstand en de kracht gaf voor de studie. Opgeluchte examenkandidaten Peter, Tim, Hilde, Corine en Marieke uit Waarder kwamen daarom gisteravond bij elkaar in de pastorie van dominee Breure, waar de predikant met hen uit de Bijbel las en dankte.

Lees meer
examens

Bert, Annemiek en Maarten over hun nabije toekomst

Wekenlang kijk je naar de examens uit en bereid je je erop voor. Leren, leren en nog eens leren. En dan zijn ze voorbij. Eindelijk. Ga je studeren, of werken? Drie jongeren vertellen over hun plannen.

Lees meer
gezondheid

Brief van examenkandidaat Willemieke (17)

Vier jaar lang hadden we gestudeerd. Onze vmbo-t4-klas was klaar voor de examens. Maar toen gebeurde er iets wat mijn leven op zijn kop zette.

Lees meer
examens

Redacteur Machteld doet vmbo-examen economie (en hoe...)

Snel lees ik wat er op het witte opgavenboekje staat. Examen vmbo GL/TL. Economie. Vrijdag 25 mei. Aarzelend sla ik de eerste bladzijde om. Het is zo lang geleden dat ik een vak als economie heb gehad. Lukt mij dit nog wel?

Lees meer
examens

Examencolumn van Hannah van Moolenbroek: Vijf jaar

Het gevoel dat ik na een examen heb is vreemd. Het voelt heel leeg. Alsof iets me compleet leeggezogen heeft. Eigenlijk is dat natuurlijk ook zo, alle informatie die vijf jaar lang geduldig (en soms wat minder geduldig) door leraren in onze hoofden is gestopt, wordt er per vak in drie uur tijd uitgegooid.

Lees meer
gezondheid

Dinant (16) bikkelt verder aan examens na botbreuken

Het spande erom. Of de Veenendaalse Dinant Waasdorp (16) zijn vmbo-examens zou kunnen maken. Na een fikse val van zijn mountainbike kampte hij wekenlang met botbreuken.

Lees meer
examens

Examen aardrijkskunde over na blunder school

Leerlingen van de scholengemeenschap Roncalli in Bergen op Zoom die dinsdag hun vmbo-eindexamen aardrijkskunde hebben gemaakt, moeten dit opnieuw doen.

Lees meer
examens

Redacteur Michiel maakt vwo-examen biologie (top!)

Na zeven jaar ben ik weer terug. In de examenzaal waar ik menig zweet­druppeltje heb gelaten. Een thuiswedstrijd biologie, een lesje over oorsmeer.

Lees meer
examens

Andrea, Micha en Bernice zijn jarig tijdens de examens

Ze zitten op verschillende scholen, volgen alle drie een ander niveau en hebben totaal uiteenlopende toekomstplannen. Maar er is één overeenkomst: ze zijn jarig op een van de dagen waarop ze examen moeten doen.

Lees meer