Subthema 'Examens 2013'

De examenperiode is spannend. Gelukkig kun je na een dag ploeteren de video's van Puntuit bekijken.

Alger Hiemstra: Na veel proefexamens moet het lukken

Veel, heel veel oefenen. Dat is hoe Alger Hiemstra uit het Friese Sijbrandahuis zich heeft voorbereid op zijn herexamen wiskunde, dat hij vanmiddag maakt. Hij heeft er alle vertrouwen in.

Lees meer

Nieuwe diefstal van eindexamens

Een jongen en een meisje zijn gearresteerd omdat ze ervan worden verdacht eindexamens voor vwo, havo en vmbo te hebben gestolen. Dat zou zijn gebeurd op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. Wat de gevolgen van de diefstal zijn, is nog niet bekend.

Lees meer

Geen braaksporen op kluis gestolen examen

Er zijn geen braaksporen gevonden op de kluis waar het uitgelekte examen Frans in zat. De kluis is geopend met een sleutel. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. Op die school werden de examens ‘gestolen’.

Lees meer

Geen verjaardagsfeest in Turkijke voor Elise door uitstel examen

Of ze gelegenheid heeft voor een telefonisch interview. „Ja hoor, ik heb nu alle tijd”, reageert Elise Sluiter (18) uit Genemuiden. Dat het laatste vwo-examen, Frans, woensdagmiddag niet doorging, kostte de nodige stress én euro’s.

Lees meer

„Geef vwo’ers die bij Frans niet komen opdagen een 1â€

Eindexamenleerlingen die het vwo-examen Frans donderdag niet maken zijn het meest gebaat bij een 1. Als ze namelijk geen cijfer krijgen, kunnen ze geen herexamen doen. De VO-raad raadt daarom scholen aan leerlingen die met een geldige reden verzuimen het laagste cijfer te geven in plaats van geen cijfer.

Lees meer

Jaren blokken voor papiertje

Een rijtje vervaagde tekens die Chinees aandoen; moet dit een Nederlands woord zijn? Het lukt me niet om te focussen op wat er staat. Wat een lettergrootte hebben ze gebruikt, zeg…

Lees meer

Economie-examen: de ene na de andere fout...

Examens maken op mijn verjaardag? Ik deed het al eens eerder. Om precies te zijn: acht jaar geleden. Toen ploeterde ik op aardrijkskunde en natuurkunde. Gisteren mocht ik weer aan de bak voor het examen economie op het Van Lodenstein College in Hoevelaken.

Lees meer

Anna Laura (17): Opluchting en verdriet na de examens

Het zit erop voor Anna Laura Visser (17) uit Nieuwpoort. Vandaag maakte ze economie, het laatste vak. De havoleerlinge is opgelucht. „Ik zag van tevoren erg tegen de examens op. Mijn tante is ongeneeslijk ziek.”

Lees meer

Malissa (16) vecht voor haar diploma

Examen doen is voor de meeste leerlingen gewoon een kwestie van je goed voorbereiden. Maar voor Malissa Klootwijk (16) uit Hendrik-Ido-Ambacht niet. Al jaren vecht ze tegen ziektes die haar lichaam teisteren. Daardoor is de examentijd voor haar extra zwaar.

Lees meer

Leren tijdens bezorgen RD

Examens. Leren, oefenen, stampen. Zin? Nee. Tijd? Genoeg. Ik moet me ervoor inzetten, ik wil het halen, geen jaar overdoen. Dus ik doe het maar: leren, oefenen, stampen.

Lees meer