Subthema 'Examens 2014'

De examenkandidaten van 2014 hebben inmiddels allemaal de middelbare school verlaten, durven we wel te stellen.

examens

Tom Okker (16) slaagt ondanks gebroken duim

Een week voor de examens je duim breken, zodat je precies dan niet kunt schrijven. Bij veel examenkandidaten zou het voor extra stress zorgen, maar zo niet bij Tom Okker (16) uit Woerdense Verlaat. Volgens de nuchtere vmbo’er was het geen probleem om zijn examens te halen. „Om antwoorden uit te typen heb je je duim bijna niet nodig.”

Lees meer
examens

Examenkandidaten: Toe aan nieuwe uitdaging

Een flink aantal examenkandidaten was de afgelopen twee weken te zien op Puntuit. Met korte uitspraken lieten ze weten hoe een bepaald examen was gegaan. Vandaag, op deze laatste examenpagina, komen twee van hen uitgebreider aan het woord. Joanne en Elis hebben beiden een ander verhaal, maar wel het­zelfde uitzicht. Ze zijn toe aan een nieuwe uitdaging.

Lees meer
school

Matthijs en Valeska zitten bijna 14 jaar bij elkaar in klas

Al vanaf groep 0 van de basisschool zitten Matthijs Bax (17) en Valeska Remmers (17) uit Wijk en Aalburg bij elkaar in de klas. Nu doet het tweetal examen en scheiden hun wegen.

Lees meer
examens

Rare jongens, die economen

Na 34 jaar doe ik weer havo-examen economie op de Driestar in Gouda. Eén verschil: toen was ik tot in de puntjes voorbereid, nu weet ik niet eens de onderwerpen.

Lees meer