Subthema 'Examens 2015'

Zestien jaar na het halen van zijn havodiploma doet Puntuitredacteur Evert Barten zijn examen Engels nog eens over. Toen scoorde hij een 4,8. Nu een 7,5. Proficiant.

examens

Havo'ers Guido de Brès over examen biologie

Rosanne, Julie en Rianne dachten in eerste instantie dat het havo-examen biologie wel goed te doen was. Maar het venijn zat in de staart, zo bleek op het Wartburg College locatie Guido de Brès in Rotterdam.

Lees meer
gezondheid

Andrea: "Ik wil mijn vader trots maken"

Als je vader kanker heeft, is examen doen niet makkelijk, weet Andrea de Vos (16) uit Stavenisse.

Lees meer
examens

Examenvideo: Havisten Gomarus doen examen Duits

Puntuit was woensdagmorgen op de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Havisten deden er examen Duits, terwijl een Gomarus-leerling een poging deed tot presenteren...

Lees meer
examens

Havisten Ichthus over examen Nederlands

Havisten van de Ichthus College in Veenendaal over hun examens.

Lees meer
examen

Examenvideo: Havisten Wartburg College doen examen Nederlands

Puntuit was vanmiddag op het Wartburg College in Rotterdam. Havisten deden het examen Nederlands.

Lees meer
column

Examencolumn: 't Was zo stil

Naarmate de datum 11 mei dichterbij kwam, zullen de buren links en rechts wel gedacht hebben dat het oudste meisje van de familie Suijker geëmigreerd was. 't Werd daar namelijk steeds stiller.

Lees meer
examens

Examenvideo: Vmbo'ers Pieter Zandt doen examen natuur- scheikunde

Puntuit was vanmiddag tijdens de officiële start van de schriftelijke eindexamens te gast op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen. Vmbo'ers deden daar het examen natuur- en scheikunde.

Lees meer
examens

Brief aan alle examenkandidaten

Beste examenkandidaat, de redactie vroeg mij of ik het eens met je wilde hebben over de examens waar je dit jaar aan meedoet. Misschien heb je ze (voor een deel) al achter de rug. Misschien sta je er nog helemaal voor. Heb je er erg tegen opgezien?

Lees meer
examens

Examenvideo: 'Met hout werken is mooi'

Het loeiende geluid van de vlak-vandiktebank verstomt. Nog één keer gaat er een keurende blik over het hout. Glad en recht genoeg? Mooi, dan snel verder, want de tijd dringt.

Lees meer
politiek

Dekker: ik zou nu zakken voor examens

Spannende tijden voor ruim 200.000 middelbare scholieren, want maandag beginnen de eindexamens. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs deed in 1993 vwo-eindexamen aan het Oranje Nassau College in Zoetermeer. 'Het was een ontzettend spannende en bijzondere tijd. Ik leef mee met iedereen die nu eindexamen doet.'

Lees meer