Subthema 'Examens 2017'

Bijzondere examenverhalen ontbraken ook in 2017 niet. Zo klaagde een leerling bij het LAKS dat zijn boek te verleidelijk zou ruiken.

examens

Ezra (17) heeft zes tienen, maar doet toch herexamen

Vwo-leerling Ezra Bekkering (17) uit Niekerk heeft zes tienen op zijn eindlijst. Toch heeft de Groninger herexamen gedaan in het vak Grieks om daar eventueel nog een 10 van te maken. 'Ik wil misschien in het buitenland studeren, en dan tellen alle punten mee', zei Ezra dinsdag.

Lees meer
examens

Twee diploma's op één dag

Dubbel feest voor Nadine Hoogendoorn (17) uit Werkendam. Woensdag stak de leerling van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem haar havodiploma én haar autorijbewijs in haar zak.

Lees meer
examens

Ken je onze examenvlogger nog? Is ze geslaagd? (video)

Nog één vlogje dan. Anna van Wensveen, de examenvlogger van Puntuit, maakt het verhaal graag even compleet. Zou ze geslaagd zijn?

Lees meer
studeren

Na leren nu luieren

Ruim 200.000 scholieren kunnen vandaag opgelucht ademhalen. Ze hebben vakantie, want de examens zijn voorbij. Wat gaan examenkandidaten doen nu ze maandenlang vrij zijn van school? En wat zijn hun toekomstdromen?

Lees meer
kunst

Liever mode dan moleculen

Hoe dichter ik bij de school kom, hoe meer het zweet me uitbreekt. Vandaag staat het maken van een scheikunde-examen op het Calvijn College in Goes op de planning.

Lees meer
examens

De grootste examen-irritaties van vlogger Anna

Onze puntuitexamenvlogger ergert zich aan zoveel dingen tijdens de examens dat ze er een hele vlog mee kan vullen. En geef haar eens ongelijk. Haar irritaties zijn wel heel herkenbaar.

Lees meer
examens

Examenkandidaten Wartburg College maken met frisse tegenzin natuurkunde-examen

Op het Wartburg College in Rotterdam hadden de leerlingen niet zo'n zin in het examen natuur- en scheikunde. "Ik had liever nog in m'n nest gelegen."

Lees meer
Muziek

Heerlijk muziekjes luisteren tijdens vmbo-examen op Prins Maurits (video)

De vmbo-leerlingen die donderdag het muziekexamen op de CSG Prins Maurits maakten, hielden zich groot. Ze hadden er zin in, sliepen als een roos en zagen uit naar een paar uurtjes muziek luisteren. Dat lieten ze vooraf aan het muziekexamen weten aan de cameraman van Puntuit.

Lees meer
school

Horrorverhaal: Mathildes examen verdween

'Als je zakt, heb je dat echt aan jezelf te wijten.' Tijdens een barbecue op de laatste schooldag kreeg Mathilde van Engelenburg (19) deze pijnlijke opmerking van een leraar te horen. Vorig jaar zakte Mathilde voor haar vwo-examen. Dit jaar probeert ze het opnieuw.

Lees meer
examens

Gniffelen over de examenantwoorden op het Ichthus (video)

Grappige antwoorden bij de examens doen docenten nog wel eens gniffelen. Vandaag stond voor vmbo'ers het examen geschiedenis op het programma. Puntuit was erbij op het Ichthus College in Veenendaal.

Lees meer